fbpx 🍸🌱Gin Basil Smash | opskrifter | GastroFun.dk

Gin Basil Smash

Gin Basil Smash
Sidst ændret:
Onsdag den 13. november, 2019 - 13:34
Beskrivelse

Så er der lækker og frisk Basil smash, der leder tankerne ned mod middelhavsområdet og de varme, eksotiske himmelstrøg.

Smash cocktails dækker over cocktails, der typisk er en blanding af spiritus, sukkersirup, friske urter og/eller frugt samt is og danskvand / tonicvand.

Tilnavnet "smash" kommer af, at ingredienserne smashes - eller "smadres" - for at frigive de naturlige æteriske olier, eksempelvis fra baslikumblade, som det er tilfældet i denne opskrift.

Allerede i det 18. århundrede begyndte man at benytte denne metode til at overføre smagen fra naturlige smagsgivere til diverse cocktails.

Gin Basil Smash så dog først dagens lys i 2008, da Jörg Meyer, ejeren af den prominente cocktailbar, Bar Le Lion i Hamburg, vandt prisen som den Bedste Nye Cocktail ved festivalen, Tales of the Cocktail.

 

Gin Basil Smash opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
1 cocktail
Forberedelsestid
2 minutter
Ingredienser
5 cl Gin (jeg brugte Bergslagens Organic Gin)
2 1⁄2 cl Citronsaft
2 1⁄2 cl Sukkersirup
  Basilikumblade (5 - 10 stk.)
  Tonic (til at toppe op med - jeg brugte Three Cents Aegean Tonic)
Vejledning
  1. Find en shaker og kom gin, citronsaft, sukkersirup og basilikumblade heri.
  2. Tilføj også godt med isterninger.
  3. Shake det godt igennem.
  4. Find en lowball glas (eller et andet lavt glas) med is og brug en finestrainer til at hælde indholdet fra shakeren over i glasset. Hvis du ikke har en finestrainer, skal du bare sikre dig, at det kun er væsken, der kommer med over i glasset.
  5. Top glasset op med tonicvand og læg eventuelt et par friske balikumblade på toppen til pynt.
  6. Servér!
Kilde

Følg mig på Instagram.

Læs også
Gin fizz
Opskrift
Ginbisse
Sloe Gin Fizz
Opskrift
Ginbisse
Gin og tonic
Opskrift
Per Asmussen
Bramble
Opskrift
FlytBar
Cucumber Delight
Opskrift
FlytBar
Mojito
Opskrift
FlytBar
Gin Hass
Opskrift
Anne Mette Autzen
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier