fbpx 🍸Gin & Tonic sfære | opskrifter | GastroFun.dk

Gin & Tonic sfære

Gin & Tonic sfære
Beskrivelse

Med Gin & Tonic sfærer kan du give din familie og venner en særlig madoplevelse. De små sfærer er sprængfyldt med smag og intensitet - og så ser de smukke ud på en dessertanretning.

I denne opskrift præsenteres du for det, man i den molekylær gastronomi-verdenen, kalder omvendt sfærificering. Grundlæggende handler det om, at man ved hjælp af kemi kan skabe en gelemembran rundt om en væske. Her arbejder vi med Gin & Tonic. Ideen er, at man kan lave små smagsbomber, som giver en helt særlig oplevelse, når man bryder sfæren og får en frisk smag af Gin & Tonic. Du kan læse mere om teknikken her. 

Begrebet sfærificering kan måske lyde lidt udfordrende og uoverskueligt, men faktisk er teknikken lige til at gå til. Herunder finder du en udførlig gennemgang af elementerne og de teknikker, du skal bruge. 

Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
4 timer
Tid i alt
4 timer, 30 minutter
Ingredienser
100 g Tonic
30 g Gin
15 g Limesaft
35 g Sukker
3 g Calcium Lactate (fra Special ingredients)
1 g Xanthan Gum (fra special ingredients)
1 l Vand (Brug mineralvand )
5 g Sodium Alginate (fra Special ingredients)
Vejledning

Sodium Alginate-bad

Find din blender frem, og hæld vandet heri.

Tilføj Sodium Alginat lidt efter lidt, som vandet blender.

Blend 2-3 minutter, til det er godt opløst.

Hæld over i en beholder, og sæt til side i køleskabet i 2 timer.
 

Sfærer

Find din blender frem igen, og blend alle de våde ingredienser heri (tonic, agurkejuice, limesaft og gin)

Imens blenderen kører, tilfører du lidt efter lidt de tørre ingredienser (sukker, calcium lactate og xanthan gum)

Hæld blandingen over i en silikoneform med udformninger som små, runde isterninger. 

Sæt formen i fryseren - og vent til de er frosne.

Tag nu Sodium Alginate-blandingen ud af køleskabet, og hæld det over i en gryde.

Varm blandingen op til 50°C - brug et termometer. 

Når Sodium Alginate-blandingen er 50°C, hælder du den op i en skål.

Tilføj de frosne sfærer til blandingen - et par stykker ad gangen. 

Rør forsigtigt rundt.

Tag herefter sfærerne op fra Sodium Alginate-blandingen, og hæld dem over i en beholder med koldt vand. 

Tag de nu "rene" sfærer over i en anden beholder - de er klar til servering. 
 

Carbonisering (valgfrit)

Carbonisering betyder ganske enkelt, at man tilfører brus eller CO2 til sfærerne. 

Hæld tonicvand i en sifonflaske. 

Hæld herefter forsigtigt dine færdige sfærer i sifonflasken. 

Montér en gaspatron i holderen, og fyld CO2 på. Lad sifonflasken stå sådan i 2 timer. 

Skru låget af efter de 2 timer, og hæld forsigtigt de carboniserede sfærer ud. 
 

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Gin og tonic
Opskrift
Per Asmussen
Rabarber gin
Opskrift
Anette