Tonic

Tonic - Foto: Line Falck Christensen
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 20:07
Beskrivelse

Vi kender alle sammen drinken Gin & Tonic, der er yderst populær - især om sommeren.

Vidste du at man faktisk kan lave sin egen tonic selv?

Den karakteristiske tonicsmag kommer fra kinin, der enten udvindes fra kinabark eller, som det oftest er i dag, fremstilles¬†syntetisk. Kinin er blandt andet kendt for at kunne kurere malaria. I dag er indholdet af naturligt kinin i f√¶rdigk√łbt tonicvand imidlertid langt lavere, end det var f√łrhen.

Vi har denne opskrift¬†fra bogen: "Gin - opskrifter p√• gin, tonic og cocktails", skrevet af¬†Jesper Schmidt, der siger f√łlgende om opskriften:

"Tonic best√•r af en basissirup, som tils√¶ttes¬†danskvand. Det er nemt, du l√łber ikke¬†t√łr for tonic, og du f√•r en tonic, der kun koster¬†dig cirka 1 krone pr. drink. Det er kinin,¬†der giver tonic den karakteristiske klare,¬†bitre smag. I opskrifterne er der brugt rigtig¬†kinin, og derfor bliver farven ogs√• lidt¬†m√łrkere end i de tonic, du k√łber. Tonicsirup¬†kan laves p√• forskellige m√•der, men her¬†f√•r du en basisudgave:

Den her tonic er meget ligetil i smagen, og den er god i drinks,¬†hvor man typisk vil bruge en indian tonic, som f.eks. klassisk¬†G&T. Opskriften giver cirka ¬Ĺ liter f√¶rdig sirup, som er nok til 20¬†store G&T¬īs. Hvis man √łnsker en mindre bitter tonicsirup, kan¬†man n√łjes med 30 g kinabark."

Sværhedsgrad
Udbytte
1 liter
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
40 g Kinabark (t√łrret - ikke pulver)
1⁄2 l Vand (koldt)
Vejledning

Kom kinabarken i en gryde, hæld vandet over, og få det op at koge.

Sluk for varmen, så snart det koger, læg låg på gryden, og lad det stå og trække i 20 minutter.

Si væsken igennem et kaffefilter.

Tils√¶t sukker og citronsyre, og r√łr rundt, indtil sukkeret er opl√łst.

S√¶t det p√• k√łl.

H√¶ld den kolde sirup i din skoldede beholder, og s√¶t den p√•¬†k√łl.

Siruppen kan holde sig p√• k√łl i 2-3 uger.

Blandingsforhold: 1 del tonicsirup til 3 dele danskvand.

Kilde

Foto: Line Falck Christensen 

Vi har opskriften fra bogen: "Gin - opskrifter på gin, tonic og cocktails"

Kategori

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier