fbpx ūüćĻNegroni | opskrifter | GastroFun.dk

Negroni

Negroni
Beskrivelse

Opskriften på den populære italienske cocktailklassiker med et twist: Negroni.

Forestil dig en fortovscaf√© ved den italienske riviera i 1920'erne. Det er midt p√• eftermiddagen, solen¬†bager fra en skyfri himmel. Du beh√łver noget l√¶skende - hvad bestiller du? En Negroni. Naturligvis. Det gjorde alle de fashionable italienere nemlig p√• denne tid.

Der er en temmelig ber√łmt frase, som typisk forbindes med en vis britisk, Aston Martin-k√łrende herre, n√•r han bestiller sin Dry Martini, og en vaske√¶gte Negroni skal faktisk v√¶re¬†"stirred, not shaken". Det er dog ret almindeligt at shake sin Negroni, og det samme g√łr jeg i denne opskrift.

I 2013 blev den internationale Negroni Week introduceret. Det er nemlig rigtigt, en hel uge dedikeret¬†til at fejre den italienske ap√©ritif! Ugen ligger i juni m√•ned, hvor adskillige¬†Negroni-entusiaster deltager med hver deres stand. For hver Negroni, du k√łber ved √©n af disse stande, er du med til at st√łtte de velg√łrenhedsorganisationer, Negroni Week arbejder sammen med. S√• hvis du ikke allerede i forvejen¬†kunne nyde et glas med god samvittighed, s√• kan du nu ;-)

Cocktailen er, hvad man kan kalde en "voksen-cocktail", da den er en smule bitter, takket være Camparien. Det er ikke desto mindre en yderst folkekær, italiensk og sommerlig sundowner, som jeg selv er ret vild med!

Udbytte
1 cocktail
Forberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
1 minut
Tid i alt
3 minutter
Ingredienser
2 1⁄2 cl Gin (Jeg brugte Dybb√łl Gin)
2 1⁄2 Vermouth (Jeg brugte Lillet Ros√©)
2 1⁄2 cl Campari
  Appelsin (1 b√•d til pynt)
Vejledning
  1. Kom dit cocktailglas i fryseren.
  2. Find en shaker.
  3. Kom godt med isterninger i shakeren.
  4. Tilf√łj gin,¬†vermouth og campari.
  5. Shake grundigt i adskillige sekunder.
  6. tag dit cocktailglas ud af fryseren.
  7. Fyld glasset med is.
  8. Si din Negroni over i cocktailglasset.
  9. Kom appelsinbåden i glasset til pynt.
Source

F√łlg min Instagram profil her.

Kategori

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også