fbpx ūüćĻGin fizz | opskrifter | GastroFun.dk

Gin fizz

Gin fizz
Sidst ændret:
Tirsdag den 19. november, 2019 - 08:56
Beskrivelse

Sådan laver du den perfekte Gin Fizz! (Southside Fizz)

Gin Fizz er en superklassisk cocktail. Det er dog lidt som om, den har fået et comeback - men hvad betyder fizz egentlig?

En fizz¬†er en f√¶llesbetegnelse for drinks eller cocktails,¬†der er baseret p√• spiritus, citronsaft, sodavand og sukker, og ordet kommer egentlig bare¬†af lyden af brusende v√¶ske¬†- pr√łv engang: "fzzzzz".

Det giver da meget god mening nu, ik'? Gin Fizz er den mest populære cocktail i fizz-familien.

Gin Fizz fik sit helt store gennembrud tilbage i 1900-tallets Amerika. I New Orleans var drinken simpelthen s√• popul√¶r, at barerne var n√łdsaget til at hyre hele teams af bartendere, der kunne skiftes til at shake cocktailen. Kan du lige se det for dig?

Der findes flere udgaver af gin fizz, og i denne opskrift skal vi give os i kast med den s√•kaldte Southside Fizz. Southside fizz er en topl√¶kker, frisk variant lavet med blandt andet mynte. Der er ogs√• tilf√łjet champagnesirup, som du kan lave helt selv - det f√•r du ogs√• en guide til, og det er der alts√• ikke mange ben i.

Du kan i √łvrigt med fordel komme dit cocktailglas i fryseren p√• forh√•nd.

F√łlg med her :-)

Sværhedsgrad
Udbytte
1 drink
Forberedelsestid
45 minutter
Tilberedelsestid
2 minutter
Tid i alt
47 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Champagnesirup)
1 cl Champagne (eller prosecco)
1 1⁄2 cl Sirup (champagnesirup)
  Opskriftsgruppe (Southside Fizz)
5 cl Gin
2 1⁄2 cl Limesaft
1 cl Sukker
  Mynte (friske mynteblade, 5-6 stk.)
  Danskvand (til at toppe af med)
  Mynte (en lille buket friske mynteblade til pynt)
Vejledning

Champagnesirup

Her f√•r du vejledningen til at lave champagnesirup til √©n enkelt drink, s√• hvis du skal lave to drinks, fordobler du bare m√¶ngden - og s√• videre ;-) Du kan sagtens tilf√łje lidt ekstra sukker til siruppen, hvis du √łnsker en s√łdere cocktail.

  1. Find en gryde.
  2. Kom champagne/prosecco samt sukker i gryden.
  3. Tænd for komfuret.
  4. Lad sukkeret blive opl√łst.
  5. Vent til skummet på toppen er aftaget.
  6. Find en tragt og en skoldet flaske, for eksempel en patentflaske.
  7. Hæld siruppen gennem tragten og ned i flasken.
  8. S√¶t det p√• k√łl. Her kan det holde sig i 14 dages tid, men hvis du tilf√łjer en spiseske vodka, efter siruppen er h√¶ldt p√• flasken, kan du forl√¶nge holdbarheden lidt.
  9. Lad siruppen st√• i k√łleskabet i nogle timer, f√łr du laver din Southside Fizz.

 

Southside Fizz

Og nu til the star of the show! Så skal der mixes cocktails:

  1. Find din shaker.
  2. Kom isterninger, limesaft/limejuice, champagnesirup, mynteblade og æggehvide i shakeren.
  3. Kom låget på shakeren og ryst den kraftigt i 30-45 sekunder.
  4. Find et glas.
  5. Hæld væsken i glasset uden isterninger.
  6. T√łm shakeren for isterninger.
  7. Hæld væsken tilbage i shakeren.
  8. Kom igen låget på shakeren og ryst kraftigt i yderligere 30-45 sekunder.
  9. Filtr√©r/si v√¶sken over i¬†dit (gerne¬†nedk√łlede)¬†cocktailglas -¬†Vi vil gerne undg√• at f√• de sm√• stykker af mynteblade med, s√• du kan med fordel bruge en s√•kaldt strainer¬†(du har nok set bartendere bruge dette metalv√¶rkt√łj, der har en C-formet "spiral" p√• sig, der placeres ovenp√• cocktailglasset).
  10. Top din cocktail af med en lille sjat danskvand for at tilf√łje brus - eller "fzzzzz" ;-)
  11. Pynt med den lille buket friske mynteblade.
  12. Nyd! Og god sommer :-)

Gin fizz

Source

F√łlg min Instagram profil her.

Kategori

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Gin Basil Smash
Opskrift
Ginbisse
Gin Hass
Opskrift
Anne Mette Autzen
Cucumber Delight
Opskrift
FlytBar
Moscow Mule
Opskrift
FlytBar
x