fbpx ūüćĻGin fizz | opskrifter | GastroFun.dk

Gin fizz

Gin fizz
Beskrivelse

Sådan laver du den perfekte Gin Fizz! (Southside Fizz)

Gin Fizz er en superklassisk cocktail. Det er dog lidt som om, den har fået et comeback - men hvad betyder fizz egentlig?

En fizz¬†er en f√¶llesbetegnelse for drinks eller cocktails,¬†der er baseret p√• spiritus, citronsaft, sodavand og sukker, og ordet kommer egentlig bare¬†af lyden af brusende v√¶ske¬†- pr√łv engang: "fzzzzz".

Det giver da meget god mening nu, ik'? Gin Fizz er den mest populære cocktail i fizz-familien.

Gin Fizz fik sit helt store gennembrud tilbage i 1900-tallets Amerika. I New Orleans var drinken simpelthen s√• popul√¶r, at barerne var n√łdsaget til at hyre hele teams af bartendere, der kunne skiftes til at shake cocktailen. Kan du lige se det for dig?

Der findes flere udgaver af gin fizz, og i denne opskrift skal vi give os i kast med den s√•kaldte Southside Fizz. Southside fizz er en topl√¶kker, frisk variant lavet med blandt andet mynte. Der er ogs√• tilf√łjet champagnesirup, som du kan lave helt selv - det f√•r du ogs√• en guide til, og det er der alts√• ikke mange ben i.

Du kan i √łvrigt med fordel komme dit cocktailglas i fryseren p√• forh√•nd.

F√łlg med her :-)

Udbytte
1 drink
Forberedelsestid
45 minutter
Tilberedelsestid
2 minutter
Tid i alt
47 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Champagnesirup)
1 cl Champagne (eller prosecco)
1 1⁄2 cl Sirup (champagnesirup)
  Opskriftsgruppe (Southside Fizz)
5 cl Gin
2 1⁄2 cl Limesaft
1 cl Sukker
  Mynte (friske mynteblade, 5-6 stk.)
  Danskvand (til at toppe af med)
  Mynte (en lille buket friske mynteblade til pynt)
Vejledning

Champagnesirup

Her f√•r du vejledningen til at lave champagnesirup til √©n enkelt drink, s√• hvis du skal lave to drinks, fordobler du bare m√¶ngden - og s√• videre ;-) Du kan sagtens tilf√łje lidt ekstra sukker til siruppen, hvis du √łnsker en s√łdere cocktail.

  1. Find en gryde.
  2. Kom champagne/prosecco samt sukker i gryden.
  3. Tænd for komfuret.
  4. Lad sukkeret blive opl√łst.
  5. Vent til skummet på toppen er aftaget.
  6. Find en tragt og en skoldet flaske, for eksempel en patentflaske.
  7. Hæld siruppen gennem tragten og ned i flasken.
  8. S√¶t det p√• k√łl. Her kan det holde sig i 14 dages tid, men hvis du tilf√łjer en spiseske vodka, efter siruppen er h√¶ldt p√• flasken, kan du forl√¶nge holdbarheden lidt.
  9. Lad siruppen st√• i k√łleskabet i nogle timer, f√łr du laver din Southside Fizz.

 

Southside Fizz

Og nu til the star of the show! Så skal der mixes cocktails:

  1. Find din shaker.
  2. Kom isterninger, limesaft/limejuice, champagnesirup, mynteblade og æggehvide i shakeren.
  3. Kom låget på shakeren og ryst den kraftigt i 30-45 sekunder.
  4. Find et glas.
  5. Hæld væsken i glasset uden isterninger.
  6. T√łm shakeren for isterninger.
  7. Hæld væsken tilbage i shakeren.
  8. Kom igen låget på shakeren og ryst kraftigt i yderligere 30-45 sekunder.
  9. Filtr√©r/si v√¶sken over i¬†dit (gerne¬†nedk√łlede)¬†cocktailglas -¬†Vi vil gerne undg√• at f√• de sm√• stykker af mynteblade med, s√• du kan med fordel bruge en s√•kaldt strainer¬†(du har nok set bartendere bruge dette metalv√¶rkt√łj, der har en C-formet "spiral" p√• sig, der placeres ovenp√• cocktailglasset).
  10. Top din cocktail af med en lille sjat danskvand for at tilf√łje brus - eller "fzzzzz" ;-)
  11. Pynt med den lille buket friske mynteblade.
  12. Nyd! Og god sommer :-)

Gin fizz

Source

F√łlg min Instagram profil her.

Kategori

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også