fbpx 🍹Gin fizz | opskrifter | GastroFun.dk

Gin fizz

Gin fizz
Sidst ændret:
Tirsdag den 19. november, 2019 - 08:56
Beskrivelse

Sådan laver du den perfekte Gin Fizz! (Southside Fizz)

Gin Fizz er en superklassisk cocktail. Det er dog lidt som om, den har fået et comeback - men hvad betyder fizz egentlig?

En fizz er en fællesbetegnelse for drinks eller cocktails, der er baseret på spiritus, citronsaft, sodavand og sukker, og ordet kommer egentlig bare af lyden af brusende væske - prøv engang: "fzzzzz".

Det giver da meget god mening nu, ik'? Gin Fizz er den mest populære cocktail i fizz-familien.

Gin Fizz fik sit helt store gennembrud tilbage i 1900-tallets Amerika. I New Orleans var drinken simpelthen så populær, at barerne var nødsaget til at hyre hele teams af bartendere, der kunne skiftes til at shake cocktailen. Kan du lige se det for dig?

Der findes flere udgaver af gin fizz, og i denne opskrift skal vi give os i kast med den såkaldte Southside Fizz. Southside fizz er en toplækker, frisk variant lavet med blandt andet mynte. Der er også tilføjet champagnesirup, som du kan lave helt selv - det får du også en guide til, og det er der altså ikke mange ben i.

Du kan i øvrigt med fordel komme dit cocktailglas i fryseren på forhånd.

Følg med her :-)

Sværhedsgrad
Udbytte
1 drink
Forberedelsestid
45 minutter
Tilberedelsestid
2 minutter
Tid i alt
47 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Champagnesirup)
1 cl Champagne (eller prosecco)
1 1⁄2 cl Sirup (champagnesirup)
  Opskriftsgruppe (Southside Fizz)
5 cl Gin
2 1⁄2 cl Limesaft
1 cl Sukker
  Mynte (friske mynteblade, 5-6 stk.)
  Danskvand (til at toppe af med)
  Mynte (en lille buket friske mynteblade til pynt)
Vejledning

Champagnesirup

Her får du vejledningen til at lave champagnesirup til én enkelt drink, så hvis du skal lave to drinks, fordobler du bare mængden - og så videre ;-) Du kan sagtens tilføje lidt ekstra sukker til siruppen, hvis du ønsker en sødere cocktail.

  1. Find en gryde.
  2. Kom champagne/prosecco samt sukker i gryden.
  3. Tænd for komfuret.
  4. Lad sukkeret blive opløst.
  5. Vent til skummet på toppen er aftaget.
  6. Find en tragt og en skoldet flaske, for eksempel en patentflaske.
  7. Hæld siruppen gennem tragten og ned i flasken.
  8. Sæt det på køl. Her kan det holde sig i 14 dages tid, men hvis du tilføjer en spiseske vodka, efter siruppen er hældt på flasken, kan du forlænge holdbarheden lidt.
  9. Lad siruppen stå i køleskabet i nogle timer, før du laver din Southside Fizz.

 

Southside Fizz

Og nu til the star of the show! Så skal der mixes cocktails:

  1. Find din shaker.
  2. Kom isterninger, limesaft/limejuice, champagnesirup, mynteblade og æggehvide i shakeren.
  3. Kom låget på shakeren og ryst den kraftigt i 30-45 sekunder.
  4. Find et glas.
  5. Hæld væsken i glasset uden isterninger.
  6. Tøm shakeren for isterninger.
  7. Hæld væsken tilbage i shakeren.
  8. Kom igen låget på shakeren og ryst kraftigt i yderligere 30-45 sekunder.
  9. Filtrér/si væsken over i dit (gerne nedkølede) cocktailglas - Vi vil gerne undgå at få de små stykker af mynteblade med, så du kan med fordel bruge en såkaldt strainer (du har nok set bartendere bruge dette metalværktøj, der har en C-formet "spiral" på sig, der placeres ovenpå cocktailglasset).
  10. Top din cocktail af med en lille sjat danskvand for at tilføje brus - eller "fzzzzz" ;-)
  11. Pynt med den lille buket friske mynteblade.
  12. Nyd! Og god sommer :-)

Gin fizz

Source

Følg min Instagram profil her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Gin Basil Smash
Opskrift
Ginbisse
Gin Hass
Opskrift
Anne Mette Autzen
Cucumber Delight
Opskrift
FlytBar
Moscow Mule
Opskrift
FlytBar