fbpx ✅Sidecar🍹 | opskrifter | GastroFun.dk

Sidecar

Sidecar
Sidst ændret:
Tirsdag den 6. oktober, 2020 - 08:44
Beskrivelse

Dejlig og lækker opskrift på Sidecar, den klassiske cocktail med cognac, appelsinlikør og citronsaft.

Vi har opskriften fra bogen: "Ikoniske cocktails", skrevet af Jesper Schmidt. Han skriver følgende om den:

"Ingen kender helt Sidecars oprindelse, men myten går på, at en amerikansk kaptajn opfandt den, mens han var udstationeret i Paris under 1. Verdenskrig. Han frekventerede jævnligt sin favoritbar i byen, hvortil han altid blev kørt i en sidevogn på en motorcykel, og deraf navnet Sidecar. Cocktailen kombinerer cognac, orangelikør og citronsaft, og bartendere verden over kæmper for at opnå den perfekte balance, der giver en fløjlsblød mundfølelse og tilpas sødme til at balancere syrligheden og alkoholen. Her kommer et rigtig godt bud, og husk: Sørg for at have en rigtig god cognac ved hånden, for den er essentiel for at ramme den perfekte Sidecar."

Sværhedsgrad
Udbytte
1 drink
Forberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
1 minut
Tid i alt
3 minutter
Ingredienser
3 cl Cognac (Pierre Ferrand 10 Generations)
3 cl Likør (Bad Dog Orange Liqueur)
3 cl Citronsaft (frisk fra Ingredi)
  Sukker (til sukkerkant på glas)
  Appelsin (usprøjtet)
Vejledning

Opskriften kræver følgende grej:

  • coupeglas (afkølet)
  • jigger
  • shaker
  • strainer
  • tyndskræller


Kom alle ingredienser i shakeren, og shake hårdt i 10-12 sek.

Sigt cocktailen over i et afkølet coupeglas med sukkerkant på.

Skær en lang strimmel appelsin, og pynt drinken med den.

Kilde

Foto: Line Falck Christensen

Ikoniske cocktails

Bogen kan købes her.

Læs også
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier