fbpx ✅Rabarber GT🍹(Gin & Tonic) | opskrifter | GastroFun.dk

Rabarber GT (Gin & Tonic)

Rabarber GT (Gin & Tonic)
Sidst ændret:
Tirsdag den 13. oktober, 2020 - 10:30
Beskrivelse

Lækker og dejlig opskrift på en Gin & Tonic med hjemmelavet rabarbergin.

Vi har opskriften fra bogen: "Gin - din guide til de bedste smagsoplevelser", skrevet af Jesper Schmidt. Han skriver følgende om den:

"En G&T, der smager syrligt og sødt af dansk sommer. Den hjemmelavede rabarbergin har en elegant skarphed, der passer rigtig godt sammen med de solmodne jordbær, der samtidig pynter i glasset. Drinken er her blandet med en Original Berries Tonic, som er en mild og blød tonic med noter af lavendel, citrus og røde bær."

Sværhedsgrad
Udbytte
1 drink
Forberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
1 minut
Tid i alt
3 minutter
Ingredienser
6 cl Gin (hjemmelavet rabarbergin - se opskriften i noten)
12 cl Tonic (Original Berries)
  Jordbær (pynt)
Vejledning

Opskriften "kræver" følgende udstyr:

  • glas
  • jigger
  • barske

Kom isterningerne i glasset, og hæld rabarbergin over.

Tilsæt tonic, og rør forsigtig rundt.

Pynt med rabarberstængel og jordbær.

Noter

Rabarbergin opskrift:

Rabarber er ikke bare rabarber. Der findes over 70 forskellige sorter, og de kan smage meget forskelligt. I denne opskrift er der brugt to typer rabarber: Vinrabarber, som er mørkerøde med en kraftig duft og smagsnoter af jordbær, og som giver ginnen en smuk rød farve. Og Victoriarabarber, som er lyserøde, har en blomsteragtig duft og smagsnoter af ananas og tilfører både lidt sødme og syre til ginnen. Men brug de rabarber, du kan få fat på. Du kan eventuelt tilsætte lidt sukker, hvis du gerne vil have en lidt sød gin. Denne gin har en god balance mellem syre og frugt og giver cocktails en frisk og klar smag af rabarber.
Den er brugt i ovenstående Rabarber G&T. Prøv også at bruge den med en citrus-forward tonic eller lidt mosede jordbær.

Trækketid 5 dage og kræver et 1 liters glas med tætsluttende låg.

Ingredienser:

  • 1 flaske gin (70 cl)
  • 100 g vinrabarber
  • 100 g Victoria rabarber
  • evt. 50 g sukker 

Skyl rabarberne, og skær dem i skiver. Kom dem i din beholder, og tilsæt ginnen. Ryst beholderen 
godt, og sæt den på køl i 5 dage. Ryst den hver dag. Si rabarberen fra, og sæt ginnen tilbage på køl.
Ginnen kan holde sig på køl i cirka 6 måneder.

Læs også
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier