fbpx ✅Vesper🍸 | opskrifter | GastroFun.dk

Vesper

Vesper
Sidst ændret:
Fredag den 9. oktober, 2020 - 09:57
Beskrivelse

Opskrift på den klassiske cocktail: Vesper.

Vi har opskriften fra bogen: "Ikoniske cocktails", skrevet af Jesper Schmidt. Han skriver følgende om den:

"Vesper blev opfundet af ingen ringere end forfatteren Ian Fleming, da han skrev James Bond-romanen ”Casino Royal” i 1953 i en efterkrigstid, hvor mange – ikke kun James Bond – havde brug for en iskold drink med fine citrus- og ginnoter. Oprindelig bestilte Bond sin drink med gin, vodka og Kina Lillet, en aromatisk vin  opfundet af Paul og Raymond Lillet og solgt fra 1887 til 1986. Den minder meget om den Lillet Blanc, der indgår i denne opskrift med den store forskel, at  hovedingrediensen var kinin. I dag er Lillet Blanc det tætteste, vi kommer på originalen med et kraftigt reduceret kininindhold og en forførende blanding af hvidvin og citruslikør."

Sværhedsgrad
Udbytte
1 drink
Forberedelsestid
1 minut
Tilberedelsestid
1 minut
Tid i alt
2 minutter
Ingredienser
1 1⁄2 cl Vodka (Tovaritch!)
3⁄4 cl Aperitif (Lillet Blanc)
1 Citron (usprøjtet)
Vejledning

Du skal bruge følgende grej til opskriften:

  • coupeglas (afkølet)
  • jigger
  • shaker
  • strainer
  • tyndskræller
  • 6 cl Stuðlaberg Gin

Kom alle ingredienser i shakeren, og fyld den med is.

Shake hårdt i 20-25 sekunder.

Sigt cocktailen over i et glas.

Brug tyndskrælleren til at lave en lang swirl af citronskallen, og pynt drinken med den.

Kilde

Foto: Line Falck Christensen

Ikoniske cocktails

Bogen kan købes her.

Læs også
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier