fbpx Honningsyp som flasket cocktail | opskrifter | GastroFun.dk

Honningsyp som flasket cocktail

Honningsyp som flasket cocktail
Sidst ændret:
Lørdag den 4. april, 2020 - 15:00
Beskrivelse

En lækker opskrift på den bornholmske cocktail, der typisk drikkes op til jul.

Vi har opskriften fra bogen: "AKVAVIT - Myter, mad og cocktails", skrevet af Rasmus Poulsgaard & Sune Risum-Urth. De skriver følgende om opskriften:

"Cocktails på flaske er en fantastisk ting, som løser rigtig mange problemer i forhold til overdreven ædruelighed.
Lav en flaske, og læg den i kælderen eller køleskabet sammen med vinen, så er du altid frisk med en cocktail, når der kommer uventede gæster. Honningsyp er en bornholmsk specialitet, der egentlig serveres afkølet som en lille skarp, men her er den altså cocktailificeret
og serveres således over is med en lille citrontwist."

Sværhedsgrad
Udbytte
70 cl
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
2 minutter
Tid i alt
12 minutter
Ingredienser
50 cl akvavit (Aalborg Krone Akvavit)
10 cl Vand
100 g Honning
5 ml Angostura Bitters (kan undværes i en snæver vending, men det gør altså drinken bedre)
Vejledning

Opløs honning i vand og akvavit – det gøres nemmest ved først at varme honning og vand op under omrøring.

Lad det derefter køle af, og hæld det i akvavitten.

Der bliver lige 70 centiliter i alt, så det passer med flasken, når du har serveret et par skarpe.

Opbevares i køleskab og serveres over is med et stykke citronskal som pynt.

Source

Akvavit

Vi har opskriften fra bogen: "AKVAVIT - Myter, mad og cocktails".

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Vores nordiske kaffe
Opskrift
Gyldendal
Flyversjus
Opskrift
Gyldendal