En dejlig nordisk udgave af den irske kaffe. Her er whiskyen erstattet af en god fadlagret akvavit.
Vi har opskriften fra bogen: “AKVAVIT – Myter, mad og cocktails“, skrevet af Rasmus Poulsgaard & Sune Risum-Urth. De skriver følgende om opskriften:
“Det er svært ikke at holde af irsk kaffe, men gad vide, om ikke krydderierne i en akvavit gør den endnu bedre? Fadlagring tilfører vaniljenoter, som vi kan understrege ved at putte lidt vaniljesukker i flødeskummet.”
Vores nordiske kaffe
Ingredienser
- 2 tsk. Brun farin
- 4 centiliter akvavit Gammel Opland Edel Portvinsfat d
- 12 centiliter Kaffe god
- 25 centiliter Fløde
- 1 tsk. Vaniljesukker
- Kanel
Sådan gør du
- Start med fløden. Hæld 25 centiliter fløde i en skål, og smid en teskefuld vaniljesukker efter den. Pisk i hånden, til piskeriset trækker streger. Fløden må ikke blive fast. I et passende glas hældes to teskefulde brun farin og 4 centiliter Opland Edel eller anden fadlagret akvavit. Rør rundt, til sukkeret er opløst. Skænk varm kaffe i koppen. Læg et lag af den letpiskede vaniljefløde over, og riv lidt kanel på toppen.
Om forfatteren
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Vi har opskriften fra bogen: "AKVAVIT - Myter, mad og cocktails".