fbpx Vores nordiske kaffe | opskrifter | GastroFun.dk

Vores nordiske kaffe

Vores nordiske kaffe
Underrubrik
Glem Irish Coffee/irsk kaffe - vi kan selv her i Norden
Sidst ændret:
Torsdag den 2. april, 2020 - 09:00
Beskrivelse

En dejlig nordisk udgave af den irske kaffe. Her er whiskyen erstattet af en god fadlagret akvavit.

Vi har opskriften fra bogen: "AKVAVIT - Myter, mad og cocktails", skrevet af Rasmus Poulsgaard & Sune Risum-Urth. De skriver følgende om opskriften:

"Det er svært ikke at holde af irsk kaffe, men gad vide, om ikke krydderierne i en akvavit gør den endnu bedre? Fadlagring tilfører vaniljenoter, som vi kan understrege ved at putte lidt vaniljesukker i flødeskummet."

Sværhedsgrad
Udbytte
1 drink
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
2 minutter
Tid i alt
7 minutter
Ingredienser
2 tsk Brun farin
4 cl akvavit (Gammel Opland Edel Portvinsfat d)
12 cl Kaffe (god)
25 cl Fløde
  Kanel
Vejledning

Start med fløden.

Hæld 25 centiliter fløde i en skål, og smid en teskefuld vaniljesukker efter den.

Pisk i hånden, til piskeriset trækker streger.

Fløden må ikke blive fast.

I et passende glas hældes to teskefulde brun farin og 4 centiliter Opland Edel eller anden fadlagret akvavit.

Rør rundt, til sukkeret er opløst.

Skænk varm kaffe i koppen.

Læg et lag af den letpiskede vaniljefløde over, og riv lidt kanel på toppen.

Source

Akvavit

Vi har opskriften fra bogen: "AKVAVIT - Myter, mad og cocktails".

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Irish Coffee
Opskrift
FlytBar