fbpx ✅Spritz🍹 | opskrifter | GastroFun.dk

Spritz

Spritz
Sidst ændret:
Onsdag den 7. oktober, 2020 - 09:59
Beskrivelse

Opskrift på en klassisk spritz efter den rette fordeling af vin, bitter og danskvand.

Vi har opskriften fra bogen: "Ikoniske cocktails", skrevet af Jesper Schmidt. Han skriver følgende om den:

"Oprindelig var en Spritzer en måde at udvande sin vin, så den fik samme alkoholprocent som øl. Der findes et utal af Spritzer, og den mest populære er Aperol Spritz, som er virkelig velegnet som aperitif. En god og nem guide til en vellykket Spritz lyder: tre dele mousserende vin, to dele bitter (Aperol, Campari el. lign.) og en del danskvand, altså 3-2-1. I denne opskrift indgår den mindre brugte bitter Suze fra Frankrig lavet på ensianrod, der vokser i de franske og schweiziske bjerge, og som har en bitter, floral og citruspræget smag."

Sværhedsgrad
Udbytte
1 drink
Forberedelsestid
1 minut
Tilberedelsestid
1 minut
Tid i alt
2 minutter
Ingredienser
9 cl Prosecco (Prosecco Batist DOC Brut eller andet Prosecco)
6 cl Likør (Suze de Gentiane Liqueur)
3 cl Danskvand (Three Cents Plain eller en anden danskvand med bløde bobler)
8 Isterninger (op til 10 stk.)
  Appelsin (usprøjtet)
Vejledning

Opskriften "kræver" følgende udstyr/grej:

  • ballonglas
  • jigger
  • barske
  • 9 cl Prosecco Batist DOC

Kom alle ingredienser i et glas fyldt med is.

Rør forsigtigt rundt, og pynt med en skive appelsin.

Kilde

Foto: Line Falck Christensen

Ikoniske cocktails

Bogen kan købes her.

Læs også
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier