Syltede rødløg i skiver

Syltede rødløg i skiver
Beskrivelse

Dejlige syltede rødløg skåret i skiver. Denne opskrift er både til den søde og syrlige side, hvilket giver et dejligt indspark til f.eks. ristet hotdog eller i en burger.

Opskriften kræver kun få ingredienser og det er en god ide at lave store portioner hver gang.

Ingredienser
6 Rødløg (Mine var ret store. Brug 8 hvis de har "normal" størrelse)
350 g Sukker
4 dl Vand
4 dl Æbleeddike (Andre eddiker kan bruges, men jeg foretrækker æblecidereddike)
10 Peberkorn (Efter smag)
3 Laurbærblad (Efter smag)
Vejledning

Skold dit sylteglas og skyl det gerne med atamon - det øger de syltede rødløgs levetid.

Skræl løgene og skær dem i halve. Skær herefter tynde skiver på langs.

Bring dit sukker, eddike og vand i kog i en stor gryde. 

Tilsæt dine laurbærblade og peberkorn når det koger.

Kom halvdelen af løgene i den kogende lage og lad dem koge med i 3 minutter. De skifter lynhurtigt farve til en meget flot lyserød farve.

Tag løgene op af lagen og kom dem i sylteglasset.

Gentag processen med den anden halvdel af løgene.

Giv lagen 2-4 minutter for sig selv ved god varme når alle løgene er taget op.

Hæld herefter lagen i sylteglasset (den skal dække løgene) og lad den stå og køle lidt af før du lukker låget.

Lad de syltede rødløg stå og trække, gerne 1-7 dage, før du bruger af dem.

Syltede rødløg

Syltede rødløg

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier