fbpx ✅ Syltede rødløg æblecidereddike | opskrifter | GastroFun.dk

Syltede rødløg i skiver

Syltede rødløg i skiver
Beskrivelse

Syltede rødløg er det ultimative tilbehør til et hav retter. De lækre, sprøde rødløg smager fantastisk og er tilmed nemme at lave. Denne opskrift er både til den sprøde, søde og syrlige side, hvilket giver et godt indspark til en klassisk ristet hotdog, i en  burger eller i en frisk salat

Opskriften på syltede rødløg i skriver kræver kun få ingredienser, hvilket gør det er nemt at lave en stor portion hver gang. De kan uden problemer opbevares i glas i køleskabet i flere uger. 

Udbytte
1 glas
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
6 Rødløg (Mine var ret store. Brug 8 hvis de har "normal" størrelse)
350 g Sukker
4 dl Vand
4 dl Æbleeddike (Andre eddiker kan bruges, men jeg foretrækker æblecidereddike)
10 Peberkorn (Efter smag)
3 Laurbærblad (Efter smag)
Vejledning

Skold dit sylteglas og skyl det gerne med atamon - det øger de syltede rødløgs levetid.

Skræl løgene og skær dem i halve. Skær herefter tynde skiver på langs.

Bring dit sukker, eddike og vand i kog i en stor gryde. 

Tilsæt dine laurbærblade og peberkorn når det koger.

Kom halvdelen af løgene i den kogende lage og lad dem koge med i 3 minutter. De skifter lynhurtigt farve til en meget flot lyserød farve.

Tag løgene op af lagen og kom dem i sylteglasset.

Gentag processen med den anden halvdel af løgene.

Giv lagen 2-4 minutter for sig selv ved god varme når alle løgene er taget op.

Hæld herefter lagen i sylteglasset (den skal dække løgene) og lad den stå og køle lidt af før du lukker låget.

Lad de syltede rødløg stå og trække, gerne 1-7 dage, før du bruger af dem.

Syltede rødløg

Syltede rødløg

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Eddike
Artikel
Redaktion
Alt du skal vide om burgeren
Artikel
Redaktion