Hjemmelavet Gastro Burger

Underrubrik
Briocheburgerboller med dryaged oksekød, råsyltet kål, bacon og cheddarost
Hjemmelavet Burger
Beskrivelse

Alle elsker burgere og det gælder også os.

Vi har spist utallige burgere og selv lavet mange varianter og den her er vores bedste bud på hvordan den perfekte hjemmelavet gastro cheeseburger skal være.

Briochebollen er burgerens bedste ven, da den blød og kan suge væsken fra indholdet og på den måde sikre at saften forbliver inde i burgeren og ikke på dine hænder.

Bøfferne er lavet af hjemmehakket oksekød, der bestod af cirka 80 % krogmodnet (dryaged) oksebov og 20 % krogmodnet (dryaged) oksespidsbryst.

Vi mener at den eneste "tomat" der skal være i en burger er det tomat der er i tomatketchup. 

Osten vi benytter os af er cheddar, den smelter nemt og smager dejligt.

Vi er ikke de største fans af agurker i vores hjem, så den syrlige smag fra pickels/syltede agurker får vi fra det råsyltet spidskål der er vendt i en kold vinegar sauce.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
400 g Hakket Oksekød (Krogmodnet (dryaged))
10 g Smør
100 g Spidskål
2 Boller (Briocheburgerboller)
4 skv Bacon
Vejledning

Råsyltet spidskål

Start med at snitte kålen i passende stykker og læg det ned i en skål.

Hæld vinegarsaucen over og lad det trække i minimum 15 minutter (gerne op til 1 time).

5 minutter før servering skal kålen tages op af skålen og sigtes, så de lige kan nå at tørre lidt inden de kommer på burgeren.

Burgeringredienser

Sprødt Bacon

Vi bruger hjemmelavet bacon der er røget ekstra meget og krogmodnet, så det kan blive ekstra sprødt. Vores bacon er ultratyndt skåret, så det skal kun have kort tid på en middelvarm pande.

Bacon

Bacon

Burgerbøffen

Sørg for at kødet er taget ud af køleskabet minimum 1 time før tilberedningen. Form kødet til 2 bøffer .

Når kødet har en stuetemperatur når det steget, så mindsker det muligheden for at kødet bliver "kogt" i stedet for stegt på panden. 

Tænd en stegepande på høj varme og kom lidt olie på panden. Når panden er varm lægges bøfferne og smørret på panden. 

Læg noget tungt oven på bøfferne (i det her tilfælde et ildfast fad) og steg dem i 4 minutter.

Burgerbøf

Vend bøfferne om og drys flagesalt og friskkværnet peber ovenpå.

Burgerbøf

Læg cheddarskiverne oven på og steg igen i 4 minutter.

Burgerbøf

Brænd evt. osten med en gasbrænder (eller lignende) så du er sikker på at det hele er smeltet som du vil have det. 

Lad bøfferne hvile et par minutter før servering.

De er nu lækre rosa som en burgerbøf skal være.

 

Burgerboller

Vi bruger Brioche burgerboller som skæres over og får 1,5 minutter på indersiderne af over- og underbollen på en brødrister. 

Brioche

Servering

Kom ketchup på både over- og underbollen. 

Placer kålen i overbollen og bøffen i underbollen.

Put det ønskede antal baconskiver oven på osten og sæt tænderne i vores bud på den perfekte hjemmelavede gastro cheeseburger.

Burger

Noter

Normalt steger vi burgerbøffer 2x 5 minutter - men krogmodnet kød har ikke så meget væske i som "normalt/vådmodnet" kød, så kødet bliver hurtigere tørt hvis det får for meget.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier