fbpx Syltede svampe ✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Syltede svampe

Syltede svampe
Beskrivelse

Syltede svampe er fantastiske, da de både kan plukkes selv efter en tur i skoven og nemme at lave. De kræver få ingredienser og bare en smule tålmod. 

Opskriften her er på en lille portion. Det kan sagtens betale sig at lave en større portion, da de kun bliver bedre af at lægge i lagen og trække. 

Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
50 g Svampe (Helst faste svampe)
1 1⁄2 dl Æbleeddike (Kan erstattes af hvidvinseddike)
1 tsk Frisk timian (Tørret kan også bruges)
1 spsk Citronsaft (Kan erstattes af lime- eller appelsinsaft)
1 spsk Honning
Vejledning

Start med at sikre at dine svampe er rene. Jeg brugte svampe fra en svampemix, hvor de allerede var rengjorte. Hvis de ikke var det, så skal de børstes rene. 

Jeg brugte små svampe, hvis du bruger større, så skal de deles i kvarte.

Få eddiken i kog sammen med honningen. Når honningen er opløst tilsættes timian, peberkorn og citronsaften.

Placer svampene i lagen og lad det simre et par minutter (2-4 minutter afhængig af størrelsen).

Syltede svampe

Skold et patentglas og hæld svampene og lagen i glasset.

Lad det afkøle og de er klar til at blive spist. De bliver dog bedre af trække til dagen efter.

Syltede svampe

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier