Fish ‘n’ Chips

Underrubrik
Serveret med store fritter, sauce tartare og ærtepure
Fish ‘n’ Chips
Beskrivelse

Vi ved ikke om Fish 'n' chips er Englands nationalret, men det er en af de allerbedste retter vi kan komme på fra de kære britere.

Vore opskrift indeholder en beer batter/beignet dej, der hjælper dig med at få en fantastik lækker og sprød dej.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
3 timer
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
3 timer, 10 minutter
Ingredienser
250 g Torsk
15 g Salt
125 g Hvedemel
1 spsk Smør (Smeltet)
1 dl Vand
1 dl Øl
1 spsk Vodka
1 l Vand
1 spsk Eddike
450 g Ærter
1 fed Hvidløg
  Krydderier (Salt, peber og citronsaft)
100 g Mayonnaise
1 spsk Kapers
1 tsk Løg
1⁄2 tsk Sennep (Dijon)
  Krydderier (Salt og peber)
Vejledning

Torsk

Skær fisken i lige store stykker og lav en gourmetsaltning i 5 minutter. Fisken skal være dækket af groft salt på begge sider i de 5 minutter, for derefter at blive skyllet af i kold vand. Sørg for at kødet er tørret godt af inden næste skridt. 

 

Beer Batter (beignet dej)

Kom mel og salt i en skål og rør det sammen.

Smelt smørret i f.eks. mikroovnen.

Kom øl, vand, vodka og smeltet smør op i skålen til mel og salt.

Rør det godt igennem til der ikke er flere klumper i dejen.

Sæt dejen på køl i minimum 1 times tid, inden dejen skal bruges.

Beer batter

Pisk æggehviden stiv og vend det stivpiskede æggehvide i dejen lige inden den skal bruges.

Dejen er nu klar til brug.

 

Store Fritter

Skrub kartoflerne grundigt inden de skæres i tykke stave.

Kog kartoffelstavene i vand med  eddike i 5 minutter.

Hæld vandet fra og læg kartoflerne til tørre på et viskestykke og lad dem køle lidt af.

Tænd frituregryden først på 160 grader og kog fritterne i 5 minutter. Tag fritterne op og lad dem tørre/køle af på et viskestykke i minimum 30 minutter.

Skru frituregryden op på 170 grader og kog fritterne i 2 minutter og læg dem igen til tørre på et viskestykke (i minimum 30 minutter).

Skru nu frituregryden op på 180 grader, kog nu fritterne i 2-3 minutter til de er gyldne og sprøde.

Dryp fritterne af på et stykke køkkenrulle og drys dem med salt.

Fritterne er nu klar til servering.

Billede fjernet.

 

Ærtepure

Kom ærter, persille og hvidløg op i en gryde og dæk med vand.

Ærtepure

Kog ærterne i 5 minutter. Når ærterne er kog hældes vandet fra og kommes op i blender og blendes til en fin pure.

Smag ærtepureren til med salt, peber og citron.

Pureen er nu klar til servering.

 

Sauce Tartare

Rør mayonnaise og creme fraichen sammen i en skål.

Hak alle ingredienser fint og kom dem i blandingen.

Smag til med sennep, salt og peber.

 

Friturestegt fisk

Dyp fiskestykkerne i beignet dejen og læg dem i frituregryden en ad gangen.

Steg dem i 2,5 minut og de er klar til servering.

Fish 'n' chips

 

Servering

Anret det hele i et kræmmerhus med tartar saucen i bunden og fritterne og fisken oven på og med ærtepureen ved siden af i en skål.

Hvis du ikke har kræmmerhuse, så server det f.eks. som vi har gjort her.

Fish 'n' chips

Fish 'n' chips

 

Noter

I mens fisken friteres kan du holde de store fritter lune i ovnen. Lad dem ligge på et bagepapirbeklædt bageplade ved 170 grader. 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier