fbpx ✅Hjemmelavede baked beans | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavede baked beans

Hjemmelavede baked beans
Beskrivelse

Hvem har ikke siddet på en britisk pub og spist de dejlige baked beans. Men har du nogensinde prøvet at lave dem selv? Det er faktisk ikke særligt svært.

Vi har fået opskriften fra bogen: "Plantemad". Den er skrevet af Mia Gardum, der siger følgende omkring opskriften:

"Hvis der er noget, som skriger perfekt weekend-morgenmad, så er det altså baked beans på et stykke ristet rugbrød toppet med rigeligt friskkværnet peber og purløg. Måske endda akkompagneret af en omelet, hvis det skal være ekstra fint og brunch-agtigt. Disse baked beans er tilmed lækre i deres enkelhed, og så kan man lave en stor portion i weekenden og gemme lidt, så der er ekstra morgenluksus resten af ugen. Brug dem også til en simpel aftensmad – de er nemlig virkelig lækre med lidt godt brød og en fyldig salat." 

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
  Olie (Oliven- eller kokosolie til stegning)
1 Løg (Finthakket)
  Hvidløg (1-2 fed. Knust)
2 spsk Tomatpure
1⁄2 tsk Spidskommen
1⁄2 tsk Røget paprika
1⁄2 tsk Paprika
1⁄2 tsk Timian
1 1⁄2 spsk Soja
2 spsk Sukker (Kokossukker eller rørsukker)
2 1⁄2 dl Passata (Flåede tomater kan også bruges; blend dem eventuelt inden brug for en mere lind sauce)
1⁄2 tsk Salt
2 ds Bønner (Jeg foretrækker hvide kidneybønner)
  Peber (Fra kværn)
  Purløg (Til toppen)
Vejledning

Varm olien i en gryde, og sauter løg og hvidløg, til løget er gennemsigtet.

Tilføj derefter tomatpuré, spidskommen, paprika, røget paprika, timian, soja og sukker, og lad det simre i 3 minutter ved omrøring.

Tilsæt passata, lad det simre i 5 minutter ved svag varme, og vend derefter drænede bønner i saucen.

Smag eventuelt til med ekstra salt.

Lad saucen gennemvarme et par minutter ved svag varme.

Server straks på ristet rugbrød, og top med friskkværnet peber og purløg. 

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Plantemad"

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Surdejsrugbrød
Opskrift
Per Asmussen
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion