ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hurtig hverdagsret med andelår og couscous salat

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

20. oktober 2018

Opskrift på hurtig hverdagsret med andelår og couscous salat

Nem hverdagsret der kan laves på under 30 minutter.

Hos os handler det om at mindske madspild og lave store portioner, når vi er i gang, så vi ofte har nemme og hurtige hverdagsretter.

Til denne opskrift bruger vi sous vide-tilberedt andelår (confit de canard). Vi vakuumpakker typisk vores andelår i pakker med 2 stk. i hver og tilbereder minimum 10 stk. på én gang – typisk i en weekend. De fryses ned alle sammen og kræver kun at blive genopvarmet og få lidt stegeskorpe, før de er klar til servering.

Typisk tager vi dem op af fryseren en hverdagsmorgen og placerer dem i køleskabet. Når vi så kommer hjem fra arbejde, placeres de i en skål/gryde/håndvask med varmt vand.

Her får de lov til at ligge i cirka 30-45 minutter, hvorefter de brunes af og er klar til servering.


4

Hurtig hverdagsret med andelår og couscous salat

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 5 minutter

Ingredienser

  • 4 stk. Andelår confiterede - se opskriften i noten
  • Andefedt eller smør og olie, til stegning
  • 2 spsk. Olie smagsneutral
  • 2 deciliter Couscous
  • 4 deciliter Hønsefond
  • 2 stk. Rød peberfrugt
  • 50 gram Feta smuldret
  • 1 bunch Bredbladet persille hakket

Sådan gør du

  • Andelår:

    Tø andelårene op og tag dem ud af posen.
    Tør dem godt af i køkkenrulle og krydr med salt og peber.
    Steg andelårene i andefedt eller smør og olie på en varm pande, til de har fået en god stegeskorpe og sprødt skind.

     

    Couscous:

    Couscousen skylles i en sigte og kommes i en skål.
    Tilsæt olie og kogende kyllingefond og rør rundt.
    Lad blandingen trække i cirka 10 minutter. Jeg gjorde det, at jeg hvert andet minut trak en gaffel igennem blandingen, for at forhindre couscousen i at klistre sammen.
    Imens couscousen trækker, kan du tilberede peberfrugten.
    Sæt couscousen på køl.
     

    Fyld:

    Læg peberfrugten på en pande og brænd den med en gasbrænder, så skindet bliver helt sort.
    Dette kunne også gøres ved hjælp af panden, det tager bare for lang tid, når man er så utålmodig som jeg er.
    Skindet fjernes, og peberfrugten skæres i små tern.
    Efter cirka 10 minutter i køleskabet blandes couscous og peberfrugt sammen med hakket persille og smuldret feta.
    Server de sprøde andelår med couscoussalaten.
    Hurtig hverdagsret med andelår og couscous salat
    Hurtig hverdagsret med andelår og couscous salat