fbpx 🍗 Confiteret Andelår Sous Vide 🍗 | opskrift på Gastro Fun

Confiteret Andelår Sous Vide

Confiteret Andelår Sous Vide
Underrubrik
Serveret med Smørstegt Spidskål og Kold Bearnaisedressing
Beskrivelse

Confiteret Andelår/Confit de Canard smager fantastisk, men der skal bruges meget andefedt/olie til at lave retten. Ved at bruge sous vide teknikken kan du bruge lårets eget fedt til at tilberede lårene i og vi garanterer dig at de bliver saftige og lækre hver gang.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
24 timer
Tilberedelsestid
20 timer, 20 minutter
Tid i alt
44 timer, 20 minutter
Ingredienser
2 spsk Andefedt ((Kan undlades))
2 fed Hvidløg
  Krydderier ((Timian (gerne frisk), sort peber og laurbærblade))
1⁄2 Spidskål
1 spsk Olie
10 g Smør
1 spsk Citronsaft
2 spsk Hvidvin
1 dl fond ((Vi brugte saften fra vakuumposen efter sous vide tilberedning af andelår))
2 spsk Estragon ((Hakket og gerne frisk (tørret kan også bruges)))
1 tsk Sukker
1 tsk Citronsaft
  Krydderier ((Salt, hvid peber og cayennepeber efter smag))
Vejledning

Confiterede Andelår (Confit de Canard)

Gnid andelårene i groft salt

Tilføj timian, hvidløgsfed (skåret i tynde skiver), friskkværnet sort peber og laurbærblade revet i mindre stykker. Hvis timianen er frisk, så sørg for enten at blancher det kort eller skyl/vask det grundigt inden.

Læg dem i en bøtte i 24 timer og tag dem op og skyl dem i koldt vand. Derefter skal de tørres på med et viskestykke.

Vakuumpak lårene og tilføj 1 spsk. andefedt pr. lår (det er ikke nødvendigt, der er nok fedt i til at de kan "stege" i deres eget fedt), men det giver ekstra smag.

Tilbered dem i 12 timer ved 75 grader i sous vide/vandbad.

Derefter skal de tørres og steges i andefedtet på en varm pande for at få stegeskorpe/sprødt skind.

 

Smørstegt Spidskål

Start med at dele kålet på langs i 2 stykker og fjern de yderste blade.

Varm olien op på en stegepande og steg kålen på begge indersider ved høj varme.

Smørstegt spidskål

Krydr kålen med salt og peber og tilsæt smørret og dæk panden til med køkkenrulle. Fugt køkkenrulle med vand i alle kanterne så den lukker tæt. Det gør at den steger/damper kålen i smørret.

Smørstegt spidskål

Efter små 20 minutter fjernes køkkenrullen og citronsaften, hvidvinen og fonden tilsættes. Lad det simre i 5 minutter mere og kålen er klar til servering. Del evt. kålen i 2 dele mere og server straks.

Smørstegt spidskål

 

Kold Bearnaisedressing

Rør creme fraiche, bearnaise essens, estragon, sukker og citronsaft sammen i skål og smag til med salt, peber og cayennepeber.

Lad det trække i køleskabet i en halv time før servering og tag det ud af køleskabet 10 minutter før.

Bearnaisedressing

Noter

Samt flere opskrifter med konfiteret andelår her:


Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Vi anbefaler Dream Big! Lodi Chardonnay 2015:

Dream Big! er en fin klassisk indbydende Chardonnay. Vinen har en sprød og frisk æblesyre og tropiske noter af ananas og mango. Den er nærmest smøragtig cremet og blød i munden med lækre harmoniske silkebløde toner af citrus.

Læs mere om vinen og køb den her

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier