Confiteret Andelår Sous Vide

Confiteret Andelår Sous Vide
Underrubrik
Serveret med Sm√łrstegt Spidsk√•l og Kold Bearnaisedressing
Sidst ændret:
Mandag den 7. december, 2020 - 20:45
Beskrivelse

Confiteret Andelår/Confit de Canard smager fantastisk, men der skal bruges meget andefedt/olie til at lave retten.

Ved at bruge sous vide teknikken kan du bruge lårets eget fedt til at tilberede lårene i og vi garanterer dig at de bliver saftige og lækre hver gang.


Vi har bl.a. en nyere opskrift med sous vide confiteret andelår her.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
24 timer
Tilberedelsestid
12 timer
Tid i alt
36 timer
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Confiterede Andel√•r (Confit de Canard))
2 spsk Andefedt (Kan undlades)
  Krydderier (Timian (gerne frisk), sort peber og laurb√¶rblade)
  Opskriftsgruppe (Sm√łrstegt Spidsk√•l)
1 spsk Olie
10 g Sm√łr
1 spsk Citronsaft
2 spsk Hvidvin
1 dl fond (Vi brugte saften fra vakuumposen efter sous vide tilberedning af andelår)
  Opskriftsgruppe (Kold¬†Bearnaisedressing)
2 spsk Estragon (Hakket og gerne frisk (t√łrret kan ogs√• bruges))
1 tsk Sukker
1 tsk Citronsaft
  Krydderier (Salt, hvid peber og cayennepeber efter smag)
Vejledning

Confiterede Andelår (Confit de Canard)

Gnid andelårene i groft salt

Tilf√łj timian, hvidl√łgsfed (sk√•ret i tynde skiver), friskkv√¶rnet sort peber og laurb√¶rblade revet i mindre stykker. Hvis timianen er frisk, s√• s√łrg for enten at blancher det kort eller skyl/vask det grundigt inden.

L√¶g dem i en b√łtte i 24 timer og tag dem op og skyl dem i koldt vand. Derefter skal de t√łrres p√• med et viskestykke.

Vakuumpak l√•rene og tilf√łj 1 spsk. andefedt pr. l√•r (det er ikke n√łdvendigt, der er nok fedt i til at de kan "stege" i deres eget fedt), men det giver ekstra smag.

Tilbered dem i 12 timer ved 75 grader i sous vide/vandbad.

Derefter skal de t√łrres og steges i andefedtet p√• en varm pande for at f√• stegeskorpe/spr√łdt skind.

 

Sm√łrstegt Spidsk√•l

Start med at dele kålet på langs i 2 stykker og fjern de yderste blade.

Varm olien op p√• en stegepande og steg k√•len¬†p√• begge indersider ved h√łj varme.

Sm√łrstegt spidsk√•l

Krydr k√•len med salt og peber og tils√¶t sm√łrret og d√¶k panden til med k√łkkenrulle. Fugt k√łkkenrulle med vand i alle kanterne s√• den lukker t√¶t. Det g√łr at den steger/damper k√•len i sm√łrret.

Sm√łrstegt spidsk√•l

Efter sm√• 20 minutter fjernes k√łkkenrullen og citronsaften, hvidvinen og fonden tils√¶ttes. Lad det simre i 5 minutter mere og k√•len er klar til servering. Del evt. k√•len i 2 dele mere og server straks.

Sm√łrstegt spidsk√•l

 

Kold Bearnaisedressing

R√łr creme fraiche, bearnaise essens, estragon, sukker og citronsaft sammen i sk√•l og smag til med salt, peber og cayennepeber.

Lad det tr√¶kke i k√łleskabet i en halv time f√łr servering og tag det ud af k√łleskabet 10 minutter f√łr.

Bearnaisedressing

Kategori

Hvad kan du med sous vide?


‚Äʬ†¬† ¬†Vi har f√łlgende 2 guides, der kan hj√¶lpe dig til at finde den rigtige¬†sous vide stav¬†eller¬†sous vide maskine/kar.
‚Äʬ†¬† ¬†L√¶s flere artikler/opskrifter omkring sous vide¬†her.


Sociale medier