fbpx 🎄🍔Juleburger med andeconfit | opskrifter | GastroFun.dk

Juleburger med andeconfit

Juleburger
Beskrivelse

Essensen af jul fanget i en burger. Det her er en fast ny juletradition hos os og måske en fremtidig klassiker på de danske julefrokostborde? 

Burgeren er genial på flere forskellige måder. Den kan bruges som rester fra en juleaften eller en julefrokost, men den kan sagtens laves frisk som jeg har gjort i den her opskrift. 

Sous vide teknikken er brugt til at lave vores andeconfit, så de tilberedes i eget fedt over lang tid, fremfor i en gryde med en masse ekstra andefedt/olie. 

Rødkålen er sågar også tilberedt sous vide.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
4 spsk Rødkål (Tilberedt)
  Opskriftsgruppe (Sauce)
1 spsk Andefedt
1 1⁄2 spsk Hvedemel
4 dl fond (Ande- eller hønsefond)
  Kødsaft (Fra andeconfit posen)
1⁄2 dl Fløde
1 tsk Ribsgele
  Krydderier (Salt, peber, citronsaft og æbleeddike)
Vejledning

Hurtig andesovs

Saucen laves som en opbagt sauce. Smelt andefedtet ved rimelig høj varme og hæld mel i under kraftig omrøring.

Tilsæt 1 dl fond ad gangen - stadig under kraftig omrøring.

Fortsæt med mere fond når det tykner kraftigt.

Når du løber tør for fond, tilsæt væden fra din andeconfit vakuumpose. Se dog lige om du kan undgå at få fedtet med.

Til sidst tilsættes fløden, sovsekulør og smag til med salt, peber, citronsaft og eddike.

 

Andeconfit sous vide

Vi laver typisk store portioner af confit de canard, hvor de vakuumpakkes med i to i hver pose. Dem vi ikke spiser, kommer i fryseren. Vi tager dem typisk op fra fryseren om morgenen og genvarmer dem i vores sous vide/vandbad i cirka 30 minutter ved 75 grader. Herefter giver vi dem stegeskorpe, enten ved hjælp af en gasbrænder eller på panden.

Det var også den måde vores andeconfit blev lavet her. Skindet blev pillet af og kødet blev trevlet. 

Vi brugte kødet fra ét andelår pr. burger.

 

Sous vide rødkål

Rødkålen er lavet ud fra den her opskrift

Vi bruger cirka 2 spsk. pr. burger.

 

Flæskesvær

Flæskesværen vi brugte til den her opskrift kom fra denne opskrift. Retten er ret blød, så det er vigtigt at få flæskesværenes sprødhed med i retten.

 

Burger boller

Burgerbollerne vi brugte her kommer fra denne opskrift. Bollerne skal blot skæres over og let ristes på indersiden. Det gør at burgeren ikke bliver så fedtet/våd.

 

Anretning 

Burgeren har alt hvad jeg mener der hører sig til julen i sig, men der ingen tvivl om at den har noget af en flæskestegssandwich/bøfsandwich over sig. 

Smør indersiden af bollerne med lidt andesovs og kom rødkål på underbollen. Herefter placer det trevlede andelår ovenpå og kom til sidst lidt flæskesvær henover.

Put topbollen på og hæld sovs henover.

Velbekomme.

Noter

Hvis du vil gå all-in på jul, så kan du f.eks. servere retten med brunede kartofler

Kategori

Mad


Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om burgeren
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion
Var der ellers ANDet?
Artikel
Redaktion
Confit de canard
Opskrift
Per Asmussen
Confit de canard sous vide
Opskrift
Anette