fbpx Hjemmelavet flæskesvær | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet flæskesvær

Hjemmelavet flæskesvær
Sidst ændret:
Lørdag den 19. januar, 2019 - 10:53
Beskrivelse

Flæskesvær hører sig til julen hos os. Vi er igen i år gået i træningslejr for at lave de perfekte flæskesvær.

1. portion lavet ved at koge dem og en tur i ovnen er bestemt godkendt.

Det er stadig en af mine bedste barndomsminder at få hjemmelavede flæskesvær af svinehud kogt i flommen hjemme hos min far og mor.

Svinehud er egentlig ret nemt at få fat i og derfor er flæskesvær noget vi mener at man skal lave selv.

De danske slagtere skærer jo en del hud fra grisene, da de f.eks. ikke skal bruge huden til en skinke/hamburgerryg eller fra slaget når de laver rullepølse. Spørg derfor din slagter om de har svinehud i overskud og hvis du er heldig, så skal du ikke engang betale for det. 

Sværhedsgrad
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
1⁄3 Svineslag (Kun huden)
  Salt
Vejledning

Jeg ved godt at det hurtigt at købe en pakke flæskesvær med hjem fra slagteren eller supermarkedet, men det slår ikke de hjemmelavede - i min verden.

Start med at skære det unødvendige fedt der er under sværene af. Det gør det mere besværligt at få sprøde.

Skær huden i stykker a' cirka 0,5-1 cm tykkelse og længde efter eget valg. Det kræver en del armkræfter at få det skåret.

Kog dem i letsaltet vand 25 minutter.

Tag dem op og lad dem tørre, brug gerne et viskestykke.

Kom dem i en pose med salt og luk posen.
Ryst den godt igennem, så du får saltet fordelt jævnt.

Placer dem på en bagepapirsbeklædt bageplade og tilbered dem i 20-30 minutter ved 200 grader varmluft i ovnen.

De begynder at poppe op og det sviner en del, men det er umagen værd.

Lad dem køle af på fedtsugende papir bagefter.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier