fbpx ūüćĒFl√¶skestegssandwich | opskrifter | GastroFun.dk

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich
Beskrivelse

En fl√¶skestegssandwich er egentlig en burger med skiver af fl√¶skesteg, spr√łde fl√¶skesv√¶r og syltet r√łdk√•l¬†som fyld.

I denne opskrift har vi anvendt resterne fra et måltid med flæskesteg, brun sovs osv. til et par flæskestegssandwicher i luksusudgave. 

Få bugt med lækre rester og nyd et lækkert måltid i samme ombæring - så bliver det ikke bedre!

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
  Fl√¶skesteg (rester af en stegt fl√¶skesteg)
  Burgerbolle (hjemmebagte briocheburgerboller)
  Brun sauce (rester, tilsat en smule fl√łde ved opvarmning)
Vejledning

Den ultimative resteburger, hvor alle de lækre sager, der var tilovers fra en tidligere middag, blev anvendt i en ny og næsten endnu bedre ret: flæskestegssandwichen!

Vi lavede sandwichen¬†med vores egne, hjemmebagte¬†brioche-burgerboller, som vi havde liggende i fryseren fra tidligere. Vi tog dem op om morgenen, s√• de var opt√łede, men stadig friske, til om aftenen.

Bollerne blev f√łrst ristet hele p√• begge sider - ikke for meget, da de bare skulle v√¶re gyldne og spr√łde p√• ydersiden. Herefter skar vi dem over og ristede dem p√• sk√¶refladerne, til de blev godt spr√łde. Bollerne skal v√¶re ristet nok, da br√łdet, hvis det er for bl√łdt, vil suge for meget af sovsen og blive bl√łdt og slasket.

Kamstegen¬†havde¬†vi¬†tilberedt¬† i ovnen og serveret¬†med det traditionelle tilbeh√łr (kartofler, brun sovs og kogt r√łdk√•l). Det var s√•¬†resterne fra denne steg, vi brugte til den f√łlgende dags¬†fl√¶skestegssandwicher. Med¬†resterne af stegen gjorde vi f√łlgende:

Sv√¶rene blev sk√•ret af og pakket stramt ind i madpapir:¬†dette sikrer, at sv√¶rene¬†forbliver spr√łde. Herefter r√łg de p√• k√łl. Kamstegen blev pakket ind i en pose og herefter k√łlet¬†lynhurtigt ned, prim√¶rt¬†for at undg√• bakteriespredning i k√łdet, der skulle gemmes. Stegen blev genopvarmet i posen i en sous vide ved 63 grader i 30-40 minutter.¬†

Normalt er kogt/syltet r√łdk√•l en fast bestanddel af en fl√¶skestegssandwich, men vi foretrak at bruge r√•, fintsnittet r√łdk√•l¬†vendt i en smule citronsaft. Dette er et friskere og spr√łdere alternativ til den kogte r√łdk√•l, der ellers ogs√• smager godt i sandwichen.¬†

Den brune sovs¬†var ogs√• en rest fra middagen, hvor vi var lykkedes med¬†en virkelig velsmagende √©n af slagsen. Generelt bliver saucer tykkere i konsistensen, n√•r de opbevares p√• k√łl, s√• vi tilsatte et skv√¶t fl√łde og¬†gav den en tur i¬†mikroovnen. Sovsen var herefter klar til servering!

Sovsen blev h√¶ldt p√• underbollen, ketchup blev smurt p√• overbollen,¬†og sandwichen¬†blev lagt sammen om¬†skiver af fl√¶skesteg, snittet r√łdk√•l,¬†syltede r√łdl√łg¬†og¬†spr√łde fl√¶skesv√¶r.

Flæskestegssandwich

 

Noter

Har du ikke resterne til at lave fl√¶skestegssandwicher, s√• brug f√łlgende guide til, hvordan du b√¶rer dig ad.¬†

K√łb en kamsteg i supermarkedet eller hos en slagter¬†og steg den i ovnen. Brug f.eks. denne opskrift, hvor vi n√¶sten kan garantere dig spr√łde sv√¶r (hvis du f√łlger alle opskriftens trin korrekt)!

Generelt er det vigtigste, n√•r du skal stege en fl√¶skesteg, at du f√•r gnedet rigeligt¬†salt godt ned mellem alle sv√¶rene. Sv√¶ren skal desuden v√¶re ridset n√¶sten helt ned til k√łdet. Det er som regel gjort, n√•r du k√łber stegen, men tjek altid,¬†for en sikkerheds skyld, og rids evt. dybere, hvis det ikke er gjort tilstr√¶kkeligt

Det vigtigste i en sandwich eller burger er og bliver br√łdet. Er det¬†t√łrt,¬†kedeligt og uden smag, er det bare ikke en god oplevelse. Derfor vil vi p√• det kraftigste anbefale dig at bage dine burgerboller og sandwichbr√łd selv. Pr√łv f.eks. denne opskrift¬†p√• nemme og l√¶kre hjemmebagte burgerboller. Bag en stor portion, n√•r du er i gang, og frys dem ned. S√• kan de tages op efterh√•nden, som de skal bruges, og du har altid de bedste burgerboller p√• lager.

Har du ikke mod p√• at bage selv, kan gode burgerboller heldigvis ogs√• k√łbes hos bagere og i supermarkeder. Pr√łv dig frem og v√¶lg dem, du bedst kan lide.

Endelig kan du naturligvis ogs√• variere fyldet i din fl√¶skestegssandwich helt, som du √łnsker. Pr√łv med syltet r√łdk√•l i stedet for r√•¬†(eller brug en rest r√• r√łdk√•lssalat), eller¬†sm√łr mayonnaise p√• bollen i stedet for sovs. Syltede agurker vil ogs√• v√¶re l√¶kre som fyld i sandwichen, ligesom du kan pr√łve med coleslaw og f√• en mere amerikansk inspireret sandwich. Du kan ogs√• anvende rester af en oksesteg i stedet for fl√¶skesteg,¬†kun fantasien s√¶tter gr√¶nser.¬†¬†

Source

Vil du selv i gang med sous vide?

‚Äʬ†¬† ¬†Vi har f√łlgende 2 guides, der kan hj√¶lpe dig til at finde den rigtige¬†sous vide stav¬†eller¬†sous vide maskine/kar.
‚Äʬ†¬† ¬†L√¶s flere artikler/opskrifter omkring sous vide¬†her.
‚Äʬ†¬† ¬†Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, s√• kan du f.eks. bes√łge¬†SousVide.dk,¬†Imerco.dk,¬†Skousen.dk,¬†KitchenOne.dk¬†eller¬†KitchenTime.dk

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier