Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich
Beskrivelse

En flæskestegssandwich er egentlig en burger med skiver af flæskesteg, sprøde flæskesvær og syltet rødkål som fyld.

I denne opskrift har vi anvendt resterne fra et måltid med flæskesteg, brun sovs osv. til et par flæskestegssandwicher i luksusudgave. 

Få bugt med lækre rester og nyd et lækkert måltid i samme ombæring - så bliver det ikke bedre!

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
  Flæskesteg (rester af en stegt flæskesteg)
  Burgerbolle (hjemmebagte briocheburgerboller)
  Brun sauce (rester, tilsat en smule fløde ved opvarmning)
Vejledning

Den ultimative resteburger, hvor alle de lækre sager, der var tilovers fra en tidligere middag, blev anvendt i en ny og næsten endnu bedre ret: flæskestegssandwichen!

Vi lavede sandwichen med vores egne, hjemmebagte brioche-burgerboller, som vi havde liggende i fryseren fra tidligere. Vi tog dem op om morgenen, så de var optøede, men stadig friske, til om aftenen.

Bollerne blev først ristet hele på begge sider - ikke for meget, da de bare skulle være gyldne og sprøde på ydersiden. Herefter skar vi dem over og ristede dem på skærefladerne, til de blev godt sprøde. Bollerne skal være ristet nok, da brødet, hvis det er for blødt, vil suge for meget af sovsen og blive blødt og slasket.

Kamstegen havde vi tilberedt  i ovnen og serveret med det traditionelle tilbehør (kartofler, brun sovs og kogt rødkål). Det var så resterne fra denne steg, vi brugte til den følgende dags flæskestegssandwicher. Med resterne af stegen gjorde vi følgende:

Sværene blev skåret af og pakket stramt ind i madpapir: dette sikrer, at sværene forbliver sprøde. Herefter røg de på køl. Kamstegen blev pakket ind i en pose og herefter kølet lynhurtigt ned, primært for at undgå bakteriespredning i kødet, der skulle gemmes. Stegen blev genopvarmet i posen i en sous vide ved 63 grader i 30-40 minutter. 

Normalt er kogt/syltet rødkål en fast bestanddel af en flæskestegssandwich, men vi foretrak at bruge rå, fintsnittet rødkål vendt i en smule citronsaft. Dette er et friskere og sprødere alternativ til den kogte rødkål, der ellers også smager godt i sandwichen. 

Den brune sovs var også en rest fra middagen, hvor vi var lykkedes med en virkelig velsmagende én af slagsen. Generelt bliver saucer tykkere i konsistensen, når de opbevares på køl, så vi tilsatte et skvæt fløde og gav den en tur i mikroovnen. Sovsen var herefter klar til servering!

Sovsen blev hældt på underbollen, ketchup blev smurt på overbollen, og sandwichen blev lagt sammen om skiver af flæskesteg, snittet rødkål, syltede rødløg og sprøde flæskesvær.

Flæskestegssandwich

 

Noter

Har du ikke resterne til at lave flæskestegssandwicher, så brug følgende guide til, hvordan du bærer dig ad. 

Køb en kamsteg i supermarkedet eller hos en slagter og steg den i ovnen. Brug f.eks. denne opskrift, hvor vi næsten kan garantere dig sprøde svær (hvis du følger alle opskriftens trin korrekt)!

Generelt er det vigtigste, når du skal stege en flæskesteg, at du får gnedet rigeligt salt godt ned mellem alle sværene. Sværen skal desuden være ridset næsten helt ned til kødet. Det er som regel gjort, når du køber stegen, men tjek altid, for en sikkerheds skyld, og rids evt. dybere, hvis det ikke er gjort tilstrækkeligt

Det vigtigste i en sandwich eller burger er og bliver brødet. Er det tørt, kedeligt og uden smag, er det bare ikke en god oplevelse. Derfor vil vi på det kraftigste anbefale dig at bage dine burgerboller og sandwichbrød selv. Prøv f.eks. denne opskrift på nemme og lækre hjemmebagte burgerboller. Bag en stor portion, når du er i gang, og frys dem ned. Så kan de tages op efterhånden, som de skal bruges, og du har altid de bedste burgerboller på lager.

Har du ikke mod på at bage selv, kan gode burgerboller heldigvis også købes hos bagere og i supermarkeder. Prøv dig frem og vælg dem, du bedst kan lide.

Endelig kan du naturligvis også variere fyldet i din flæskestegssandwich helt, som du ønsker. Prøv med syltet rødkål i stedet for rå (eller brug en rest rå rødkålssalat), eller smør mayonnaise på bollen i stedet for sovs. Syltede agurker vil også være lækre som fyld i sandwichen, ligesom du kan prøve med coleslaw og få en mere amerikansk inspireret sandwich. Du kan også anvende rester af en oksesteg i stedet for flæskesteg, kun fantasien sætter grænser.  

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier