fbpx 🍔Hjemmelavet Bøfsandwich (krogmodnet oksekød) | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet Bøfsandwich (krogmodnet oksekød)

Hjemmelavet Bøfsandwich (krogmodnet oksekød)
Underrubrik
Serveret med brun sovs, ristede løg og syltede rødløg
Beskrivelse

Danmarks bedste bøfsandwich er blevet kåret og er jysk. Det giver os en god anledning til at forsøge komme op i deres liga. 
Hermed vores bud på en bøfsandwich lavet af krogmodnet, hjemmehakket oksekød, brun sovs kogt af vores afpudset fra det krogmodnede oksekød, hjemmesyltede rødløg, hjemmelavede ristet løg samt hjemmebagt toastbrød.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
400 g Hakket Oksekød (Krogmodnet)
15 g Smør
2 spsk Hvedemel
1 dl Mælk
5 dl Oksefond ((Fra afpudset af det krogmodnede kød))
1 dl Fløde
  Krydderier (Salt, peber, gastrik og citronsaft)
Vejledning

Hakkebøfferne

Krogmodnet hakket oksekødVi bruger krogmodnet oksekød, som er mere smagsfuld og mætter mere end almindeligt oksekød. Så til to personer er én eller halvanden bøf på ca. 130 gram rigeligt.

Krogmodnet hakket oksekød

Tag oksekødet ud og form bøfferne 1 time før du skal spise, så du er sikker på at de har stuetemperatur når de skal steges. Drys dem med peber og en smule salt.

Vi steget normalt hakket oksekød på en meget varm pande i 5 minutter på hver side uden fedtstof. 

Da der er mindre væske i dryaged/krogmodnet oksekød, er det vigtigt at det ikke får for meget og der må gerne tilføjes fedtstof under stegningen. 

Krogmodnet hakket oksekød

Derfor varmer vi en pande op med olie og tilsætter lidt smør lige før de 3 bøffer lægges på. De steges ved høj varme i 4 minutter og vendes. Når de har stegt i 30 sekunder efter at de er blevet vendt, skru så ned for varmen til middel. 
Når de 4 minutter er gået, lad dem hvile i 2-3 minutter under staniol. Drys dem med flagesalt og de er klar til servering. 

Krogmodnet hakket oksekød

 

Hjemmelavet ristet løg

Skær løgene i tynde ringe og vend dem i mel (med salt).

Ristede løg

Steg dem ved middelhøj varme i rigeligt smør indtil de er sprøde. Det tager op til 15 minutter, så vær tålmodig.

Ristede løg

 

Brune sovs

Her har vi nøglen til bøfsandwichens succes - den brune sovs. Vi har lavet den vildeste deluxe-udgave af sovsen her.

Fonden er lavet af afpudsen fra det krogmodnede oksekød. Når kødet hænger i et modningsskab får skorpen en beef-jerkey agtig overflade, da det vil udtørre. Det koger vi fond på og det har den vildeste umami-smag, der er perfekt til saucer.

Sovsen er lavet som en opbagt sovs, dvs. at man starter på middelhøj varme i en tykbundet gryde og smelter smørret.

Derefter tilsættes melet under kraftig omrøring/piskning. Tilsæt mælken og fortsæt med at piske. 

Når det igen er helt tyknet, tilsæt halvdelen af fonden og skru lidt ned for varmen. Efter et par minutter kan resten af fonden tilsættes. Når det er kogt ind til 2/3 tilsæt fløden og smag til med salt, peber, citronsaft og gastrik. Hvis du ikke har det, så brug lidt sukker og eddike/gerne æbleeddike.

Lad det koge lidt mere ind i et par minutter og sovsen er hermed klar til servering.

Brun sovs

 

Bøfsandwich

I bund grund er en bøfsandwich en hakket bøf i en burgerbolle med brun sovs, syltede rødbeder, rå og ristede løg, sennep, ketchup og remoulade sammen med brun sovs. Da vi ikke er de største fans af rødbeder her i huset, laves vores variant med følgende:

  • Brød (typisk burgerboller, men i det her tilfælde hjemmelavet toastbrød)
  • Hakkebøf
  • Ketchup
  • Remoulade
  • Sennep 
  • Ristede løg
  • Hjemmesyltede rødløg
  • Brun sovs

Brug det blandingsforhold du holder og nyd et fantastisk mĂĄltid.

Bøfsandwich

Noter

Bøfsandwichen blev selvfølgelig overdænget med sovs efter billedet var taget.

Server gerne hjemmelavet pommes frites til retten.

Se f.eks. en opskrift på syltede rødbeder her.

Kødets proces fra nyslagtet til krogmodnet kan ses her.

Vi har endnu en opskrift på bøfsandwich her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier