fbpx ✅Confit de canard🍗sous vide | opskrifter | GastroFun.dk

Confit de canard sous vide

Confit de canard sous vide
Underrubrik
Nem og lækker andeconfit - uden brug af ekstra fedt eller olie
Beskrivelse

Confit de Canard (eller confiterede andelår/andeconfit) smager fantastisk, men der skal bruges meget andefedt/olie til at lave retten. Ved at bruge sous vide teknikken kan du bruge lårets eget fedt til at tilberede dem i, og vi garanterer dig, at de bliver saftige og lækre - hver gang.

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
24 timer
Tilberedelsestid
12 timer
Tid i alt
36 timer
Ingredienser
4 spsk Andefedt (kan undlades)
2 fed Hvidløg
  Krydderurter (timian, sort peber og laurbærblade)
Vejledning

Gnid andelĂĄrene grundigt ind i groft salt

Tilføj timian, hvidløgsfed (skåret i tynde skiver), friskkværnet sort peber og laurbærblade revet i mindre stykker. Hvis du bruger frisk timian, så sørg for enten at blanchere det kort eller skyl/vask det grundigt inden brug.

Læg det hele i en bøtte og stil det på køl i 24 timer. 

Tag bøtten ud af køleskabet og tag andelårene op.

Skyl dem i koldt vand og tør dem med et viskestykke.

Vakuumpak lårene og tilføj evt. 1 spiseske andefedt pr. lår (det er ikke nødvendigt, der er nok fedt nok i til, at de kan "stege" i deri). Men det giver ekstra smag!

Tilbered andelårene i 12 timer ved 75 grader i sous vide/vandbad.

Tag lårene ud af posen og tør dem godt - gem fedtet!

Steg lårene i andefedtet på en varm pande, til de har fået en god stegeskorpe og sprødt skind.

Server f.eks. andelårene med couscous salat.

Noter

Samt flere opskrifter med konfiteret andelĂĄr her:


Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Vi anbefaler Dream Big! Lodi Chardonnay 2015:

Dream Big! er en fin klassisk indbydende Chardonnay. Vinen har en sprød og frisk æblesyre og tropiske noter af ananas og mango. Den er nærmest smøragtig cremet og blød i munden med lækre harmoniske silkebløde toner af citrus.

Læs mere om vinen og køb den her

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du sĂĄ komme i gang med sous vide?



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Var der ellers ANDet?
Artikel
Redaktion
Mortens Aften opskrifter
Artikel
Redaktion