Confit de canard sous vide

Confit de canard sous vide
Beskrivelse

Confit de Canard (eller confiterede andelår) smager fantastisk, men der skal bruges meget andefedt/olie til at lave retten. Ved at bruge sous vide teknikken kan du bruge lårets eget fedt til at tilberede dem i, og vi garanterer dig, at de bliver saftige og lækre - hver gang.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
24 timer
Tilberedelsestid
12 timer
Tid i alt
36 timer
Ingredienser
4 spsk Andefedt (kan undlades)
2 fed Hvidløg
  Krydderurter (timian, sort peber og laurbærblade)
Vejledning

Gnid andelårene grundigt ind i groft salt

Tilføj timian, hvidløgsfed (skåret i tynde skiver), friskkværnet sort peber og laurbærblade revet i mindre stykker. Hvis du bruger frisk timian, så sørg for enten at blanchere det kort eller skyl/vask det grundigt inden brug.

Læg det hele i en bøtte og stil det på køl i 24 timer. 

Tag bøtten ud af køleskabet og tag andelårene op.

Skyl dem i koldt vand og tør dem med et viskestykke.

Vakuumpak lårene og tilføj evt. 1 spiseske andefedt pr. lår (det er ikke nødvendigt, der er nok fedt nok i til, at de kan "stege" i deri). Men det giver ekstra smag!

Tilbered andelårene i 12 timer ved 75 grader i sous vide/vandbad.

Tag lårene ud af posen og tør dem godt - gem fedtet!

Steg lårene i andefedtet på en varm pande, til de har fået en god stegeskorpe og sprødt skind.

Server f.eks. andelårene med couscous salat.

Source

Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge SousVide.dkImerco.dkSkousen.dkKitchenOne.dk eller KitchenTime.dk.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier