fbpx ‚úÖConfit de canardūüćósous vide | opskrifter | GastroFun.dk

Confit de canard sous vide

Confit de canard sous vide
Underrubrik
Nem og lækker andeconfit - uden brug af ekstra fedt eller olie
Sidst ændret:
Mandag den 7. september, 2020 - 09:19
Beskrivelse

Confit de Canard (eller confiterede andel√•r/andeconfit) smager helt fantastisk. Hvis du nogensinde har pr√łvet at lave det selv, s√• ved du, at der skal¬†bruges meget andefedt/olie til at lave retten - og det kan godt g√• hen og blive lidt dyrt.

Ved at bruge sous vide kan du udnytte andelårenes eget naturlige fedtindhold til at tilberede dem i, og jeg garanterer dig, at lårene bliver virkelig saftige og lækre - hver gang.

Andelår sous vide bliver ikke en rigtig confitering, men det kommer rigtig tæt på, og det er et virkelig fint alternativ til den traditionelle udgave. 

Herunder vil jeg guide dig hele vejen igennem processen.

 

Hvad er confit de canard?

Confitering er en fransk tilberedningsform, der blandt andet bruges til andel√•r. I gamle dage var det en metode, der blev anvendt for sin konserverende effekt, men i dag benyttes den, fordi k√łdet bliver fantastisk l√¶kkert,¬†bl√łdt som sm√łr og¬†fyldt med smag.

Andel√•rene¬†sm√łres f√łrst ind i en krydderiblanding, hvorefter de¬†ligger og "tr√¶kker", typisk natten over eller i et d√łgns tid. Derefter s√¶tter man andel√•rene til at simre i nogle timer, tild√¶kket af andefedt.

Herefter kan de opbevares p√• k√łl i en luftt√¶t beholder. Inden servering kan man s√• smide dem en tur i ovnen eller p√• panden, og man bruger gerne lidt af fedtet til at stege i.

Der findes opskrifter, hvor lårene kun trækker i krydderierne i et par timer, men man går gerne som regel i gang med dem dagen forinden.

 

Hvad spiser man til confit de carnard?

Der er ingen tvivl om, at der noget s√¶rligt ved at s√¶tte en helstegt and p√• bordet Mortens Aften eller juleaften, men man kan sagtens servere andel√•r i sous vide. √Čn ting er nemlig, at det smager helt fantastisk, en anden ting er, at det kr√¶ver mindre arbejde p√• selve dagen.

Confiterede andel√•r passer super godt sammen med den syrligts√łde r√łdk√•l og de √łvrige salte og fede elementer, der plejer at v√¶re p√• bordet til b√•de Mortens Aften og jul.

Ellers kan du eksempelvis servere andel√•rene¬†med couscous salat¬†(se bare denne servering), med¬†blomk√•lspure og saltbagt selleri,¬†med jordskokker eller til risotto. Du kan ogs√• bruge k√łdet i en sandwich med f.eks. sennep og ost eller lave en juleburger med andeconfit. Fordi k√łdet er s√• fantastisk m√łrt, er det nemt at trevle og komme i en salat eller¬†p√• et stykke br√łd.

Når du steger andelårene, kan du også bruge bruge noget af fedtet til at stege kartoflerne i. Kartofler tilberedt på denne måde hedder Pommes de Terre Sarladaise.

Du kan også hente inspiration til diverse serveringer med and her.

 

Confit de carnard i sous vide

Traditionel confit de canard er en l√¶ngevarende proces, og det tager selvf√łlgelig endnu l√¶nge tid i sous vide. Fordelen ved at tilberede andel√•rene i sous vide er dog blandt andet, at du slet ikke beh√łver liges√• meget andefedt til tilberedningen. Du kan faktisk helt undlade at tilf√łje ekstra fedt, fordi l√•renes naturlige fedtindhold i virkeligheden er nok til at skabe den "confiterede effekt" - takket v√¶re vakuumeringen.¬†Og p√• grund af den lave og meget pr√¶cise temperatur, bliver k√łdet¬†helt utroligt m√łrt, saftig og smagfuldt.

Det kan godt være, at resultatet ikke bliver helt ligesom den ægte vare, men det er helt utroligt delikat!

 

Opskrifter med andelår sous vide

Det er ikke f√łrste gang, vi har arbejdet med andel√•r tilberedt sous vide.¬†

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
24 timer
Tilberedelsestid
12 timer
Tid i alt
36 timer
Ingredienser
4 spsk Andefedt (kan undlades)
  Krydderurter (timian, sort peber og laurb√¶rblade)
Vejledning
  1. Gnid andelårene grundigt ind i groft salt

  2. Tilf√łj timian, hvidl√łgsfed (sk√•ret i tynde skiver), friskkv√¶rnet sort peber og laurb√¶rblade revet i mindre stykker. Hvis du bruger frisk timian, s√• s√łrg for enten at blanchere det kort eller skyl/vask det grundigt inden brug.

  3. L√¶g det hele¬†i en b√łtte og stil det p√• k√łl i 24 timer.¬†

  4. Tag b√łtten ud af k√łleskabet, n√•r de 24 timer er g√•et, og tag¬†andel√•rene¬†op.

  5. Skyl dem i koldt vand og¬†dup dem t√łrre med¬†et rent viskestykke.

  6. Vakuumpak l√•rene og tilf√łj evt. 1 spiseske¬†andefedt pr. l√•r (det er egentlig ikke n√łdvendigt, da der er nok fedt i l√•rene til¬†at de kan "stege" i deri).¬†Det giver dog ekstra smag at tilf√łre mere andefedt!

  7. Hæld varmt vand i din sous vide (det forkorter opvarmningstiden) og sæt maskinen på 75 grader.

  8. Kom andelårene i vandbadet og lad dem tilberede i 12 timer.

  9. Tag l√•rene ud af posen og t√łr dem godt med et rent viskestykke - gem fedtet!

  10. Steg l√•rene¬†i andefedtet p√• en varm pande, til de har f√•et en god¬†stegeskorpe og spr√łdt skind.

Noter

Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner¬†BayVine.dk¬†anbefaler f√łlgende:

Vi anbefaler Dream Big! Lodi Chardonnay 2015:

Dream Big! er en fin klassisk indbydende Chardonnay. Vinen har en spr√łd og frisk √¶blesyre og tropiske noter af ananas og mango. Den er n√¶rmest sm√łragtig cremet og bl√łd i munden med l√¶kre harmoniske silkebl√łde toner af citrus.

L√¶s mere om vinen og k√łb den her

Læs også
Var der ellers ANDet?
Artikel
Redaktion
Mortens Aften opskrifter
Artikel
Redaktion
Juleburger
Opskrift
Per Asmussen
Confit de canard
Opskrift
Anny Fogsgaard S√łstr√łm
Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?


‚Äʬ†¬† ¬†Vi har f√łlgende 2 guides, der kan hj√¶lpe dig til at finde den rigtige¬†sous vide stav¬†eller¬†sous vide maskine/kar.
‚Äʬ†¬† ¬†L√¶s flere artikler/opskrifter omkring sous vide¬†her.
‚Äʬ†¬† ¬†Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, s√• kan du f.eks. bes√łge:



Sociale medier