fbpx ūüćó‚úÖConfit de canard stegt i olie | opskrifter | GastroFun.dk

Confit de canard

Confit de canard
Beskrivelse

De fleste danskere spiser andesteg i hvert fald to gange om året, nemlig juleaften og mortensaften, og der er da også noget helt specielt ved at sætte en hel and på bordet. 

Er tiden inde til at pr√łve noget nyt, kan du kaste dig ud i disse confiterede andel√•r, der smager fantastisk godt. Det er en ny og lidt anderledes m√•de at servere and p√•, og h√łrer du til dem, der synes, det er sv√¶rt at stege anden, s√• den ikke bliver t√łr, er dette l√łsningen for dig. De confiterede andel√•r bliver nemlig p√• ingen m√•de t√łrre, men i stedet saftige og¬†m√łre som sm√łr.

Brug olien, l√•rene har kogt i, til en skysovs, og h√łr¬†juleenglene synge!

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
4 timer
Tid i alt
4 timer, 10 minutter
Ingredienser
3⁄4 l Olie (smagsneutral)
1 spsk Groft salt
  Peber (st√łdt)
1 spsk Timian (t√łrret - kan undlades eller erstattes af rosmarin)
1 kg Kartofler (små)
1 dl Sukker
1 spsk Vand
25 g Sm√łr
1 spsk Hvedemel
1 spsk Sm√łr
  Bouillon (terning eller pulver, evt. Fond du Chef)
  Sukker
  Citronsaft (eller eddike)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Confit de canard

Kom salt, peber, salvie/rosmarin og¬†hvidl√łg i en morter og knus det til¬†en¬†krydderblanding.

Gnid andel√•rene med krydderblandingen og stil dem p√• k√łl i et par timer eller natten over i en sk√•l med l√•g.

T√łr¬†andel√•rene¬†godt af med et viskestykke.¬†

Kom olien i en gryde og varm den op ved lav varme.

Tilsæt andelårene og læg låg på gryden.

Lad andel√•rene simre ved svag varme i 3-4 timer. De m√• endelig ikke koge, men skal blot lige simre. Dette sikrer, at k√łdet¬†bliver¬†m√łrt og saftigt¬†og ikke friteret spr√łdt.

Efter 4 timer tages andel√•rene op af gryden og kommes i en ren og t√łr sk√•l, der er skoldet med kogende vand.

Si andefedtet fra og fjern uklarhederne. Den rene del af andefedtet hældes over de færdige andelår i skålen, så de bliver helt dækket af fedt.

Nu kan andel√•rene¬†holde sig l√¶nge p√• k√łl, hvis ikke du bruger dem med det samme.¬†

Steg de l√¶kre, m√łre andel√•r p√• en pande i det fedt, der "h√¶nger ved".¬†K√łdet er tilberedt, s√• det skal kun steges kortvarigt, til overfladen er spr√łd.¬†

 

Brunede kartofler

Kog og pil kartoflerne.

Kom sukkeret på en stor pande.

T√¶nd for blusset og varm panden¬†op, til sukkeret¬†begynder at smelte og sm√•syde - det tager lidt tid, s√• v√¶r¬†t√•lmodighed. R√łr ikke i sukkeret mens det smelter.

Tilsæt vandet til det smeltede sukker - vandet forhindrer sukkermassen i at blive for tyk.

Tils√¶t sm√łr og lad det bruse af.

Kom kartoflerne på panden og lad dem ligge og småsimre i sukkerlagen ved middelsvag varme. Lagen skal være så varm, at det bobler let omkring kartoflerne.

Lad kartoflerne stå sådan i fem minutter.

Brug en spatel og vend stille og roligt rundt i kartoflerne. R√łr ikke mere end h√łjst n√łdvendigt, men s√łrg for, at alle kartoflerne "glaseres" i sukkermassen.

Lad endnu en gang kartoflerne stå og småboble.

Vend igen rundt i kartoflerne, indtil de har taget farve hele vejen rundt.

 

Skysovs

Smelt sm√łrret i en gryde og pisk melet i, til det har opsuget sm√łrret.

Tilsæt olien fra tilberedningen af andelårene og pisk, til konsistensen er passende.

Smag sovsen til med salt, peber, sukker og citronsaft og giv den lidt kul√łr, til farven er tilpas.

 

Servering

Server de confiterede andelår med brunede og hvide kartofler samt den lækre skysovs.

Noter

Samt flere opskrifter med konfiteret andelår her:


Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner¬†BayVine.dk¬†anbefaler f√łlgende:

Vi anbefaler Dream Big! Lodi Chardonnay 2015:

Dream Big! er en fin klassisk indbydende Chardonnay. Vinen har en spr√łd og frisk √¶blesyre og tropiske noter af ananas og mango. Den er n√¶rmest sm√łragtig cremet og bl√łd i munden med l√¶kre harmoniske silkebl√łde toner af citrus.

L√¶s mere om vinen og k√łb den her

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier