fbpx 🍗✅Confit de canard stegt i olie | opskrifter | GastroFun.dk

Confit de canard

Confit de canard
Beskrivelse

De fleste danskere spiser andesteg i hvert fald to gange om Äret, nemlig juleaften og mortensaften, og der er da ogsÄ noget helt specielt ved at sÊtte en hel and pÄ bordet. 

Er tiden inde til at prÞve noget nyt, kan du kaste dig ud i disse confiterede andelÄr, der smager fantastisk godt. Det er en ny og lidt anderledes mÄde at servere and pÄ, og hÞrer du til dem, der synes, det er svÊrt at stege anden, sÄ den ikke bliver tÞr, er dette lÞsningen for dig. De confiterede andelÄr bliver nemlig pÄ ingen mÄde tÞrre, men i stedet saftige og mÞre som smÞr.

Brug olien, lÄrene har kogt i, til en skysovs, og hÞr juleenglene synge!

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
4 timer
Tid i alt
4 timer, 10 minutter
Ingredienser
3⁄4 l Olie (smagsneutral)
1 spsk Groft salt
  Peber (stĂždt)
1 spsk Timian (tĂžrret - kan undlades eller erstattes af rosmarin)
3 fed HvidlĂžg
1 kg Kartofler (smÄ)
1 dl Sukker
1 spsk Vand
25 g SmĂžr
1 spsk Hvedemel
1 spsk SmĂžr
  Bouillon (terning eller pulver, evt. Fond du Chef)
  Sukker
  Citronsaft (eller eddike)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Confit de canard

Kom salt, peber, salvie/rosmarin og hvidlÞg i en morter og knus det til en krydderblanding.

Gnid andelÄrene med krydderblandingen og stil dem pÄ kÞl i et par timer eller natten over i en skÄl med lÄg.

TÞr andelÄrene godt af med et viskestykke. 

Kom olien i en gryde og varm den op ved lav varme.

TilsÊt andelÄrene og lÊg lÄg pÄ gryden.

Lad andelÄrene simre ved svag varme i 3-4 timer. De mÄ endelig ikke koge, men skal blot lige simre. Dette sikrer, at kÞdet bliver mÞrt og saftigt og ikke friteret sprÞdt.

Efter 4 timer tages andelÄrene op af gryden og kommes i en ren og tÞr skÄl, der er skoldet med kogende vand.

Si andefedtet fra og fjern uklarhederne. Den rene del af andefedtet hÊldes over de fÊrdige andelÄr i skÄlen, sÄ de bliver helt dÊkket af fedt.

Nu kan andelÄrene holde sig lÊnge pÄ kÞl, hvis ikke du bruger dem med det samme. 

Steg de lÊkre, mÞre andelÄr pÄ en pande i det fedt, der "hÊnger ved". KÞdet er tilberedt, sÄ det skal kun steges kortvarigt, til overfladen er sprÞd. 

 

Brunede kartofler

Kog og pil kartoflerne.

Kom sukkeret pÄ en stor pande.

TÊnd for blusset og varm panden op, til sukkeret begynder at smelte og smÄsyde - det tager lidt tid, sÄ vÊr tÄlmodighed. RÞr ikke i sukkeret mens det smelter.

TilsÊt vandet til det smeltede sukker - vandet forhindrer sukkermassen i at blive for tyk.

TilsĂŠt smĂžr og lad det bruse af.

Kom kartoflerne pÄ panden og lad dem ligge og smÄsimre i sukkerlagen ved middelsvag varme. Lagen skal vÊre sÄ varm, at det bobler let omkring kartoflerne.

Lad kartoflerne stÄ sÄdan i fem minutter.

Brug en spatel og vend stille og roligt rundt i kartoflerne. RĂžr ikke mere end hĂžjst nĂždvendigt, men sĂžrg for, at alle kartoflerne "glaseres" i sukkermassen.

Lad endnu en gang kartoflerne stÄ og smÄboble.

Vend igen rundt i kartoflerne, indtil de har taget farve hele vejen rundt.

 

Skysovs

Smelt smĂžrret i en gryde og pisk melet i, til det har opsuget smĂžrret.

TilsÊt olien fra tilberedningen af andelÄrene og pisk, til konsistensen er passende.

Smag sovsen til med salt, peber, sukker og citronsaft og giv den lidt kulĂžr, til farven er tilpas.

 

Servering

Server de confiterede andelÄr med brunede og hvide kartofler samt den lÊkre skysovs.

Noter

Samt flere opskrifter med konfiteret andelÄr her:


Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler fÞlgende:

Vi anbefaler Dream Big! Lodi Chardonnay 2015:

Dream Big! er en fin klassisk indbydende Chardonnay. Vinen har en sprĂžd og frisk ĂŠblesyre og tropiske noter af ananas og mango. Den er nĂŠrmest smĂžragtig cremet og blĂžd i munden med lĂŠkre harmoniske silkeblĂžde toner af citrus.

LĂŠs mere om vinen og kĂžb den her

Kategori

Mad

Har du selv prĂžvet denne opskrift?

Vi elsker, nÄr du deler dine resultater med os! NÊvn os med tagget @GastroFun.dk pÄ dine billeder pÄ Instagram, sÄ vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsÄ bruge tagget #gastrofundk.


Har du spÞrgsmÄl eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pÄ Instagram eller Facebook.

SvĂŠrhedsgrad
Sociale medier