fbpx ūü•©Braiserede kalvek√¶ber | opskrifter | GastroFun.dk

Braiserede kalvekæber

Braiserede kalvekæber
Sidst ændret:
Mandag den 2. december, 2019 - 14:00
Beskrivelse

En af grundene til at jeg elsker at g√• til en god slagter,¬†er¬†at man ikke altid f√•r, hvad man forventede til at begynde med. I bund og grund havde jeg egentlig lyst til at pr√łve noget nyt med hensyn¬†til at lave Spaghetti carbonara.

Braiserede kalvekæber

En ven fortalte mig nemlig, at italienerne bruger¬†guanciale (bacon lavet af svinek√¶ber) som det spr√łde element i deres carbonara. Det skulle selvf√łlgelig pr√łves!¬†Da slagteren imidlertid kun havde dem p√• frost (og min t√•lmodighed er noget n√¶r ikke-eksisterende :-)),¬†viste han mig en pakke kalvek√¶ber, som jeg straks sprang p√• -¬†dog ikke til at lave bacon af, men til en god simreret¬†i stedet!

Braiserede kalvekæber

Jeg elsker den konsistens og smag, der generelt er i k√¶ber.¬†Dog er min prim√¶re erfaring med svinek√¶ber, at det ofte kan v√¶re lidt sv√¶rt at lave en god sovs, n√•r jeg bruger √łl til braiseringen - m√•ske det bare er mig?¬†Jeg ender i hvert fald ofte med at bruge en kombination¬†af b√•de fond og vin - ligesom da jeg engang¬†lavede¬†disse svinek√¶ber.

Braiserede kalvekæber

Kalvek√¶ber¬†er store, s√• man kan sagtens n√łjes med √©n k√¶be per person - man kan m√•ske ligefrem v√¶re to om at dele √©n, alt afh√¶ngig af m√¶ngden af¬†tilbeh√łr!

Braiserede kalvekæber

Nu var der s√• hele tre kalvek√¶ber¬†i en pakke, hvorfor jeg besluttede mig for at lave to i denne omgang - den sidste t√¶nker jeg at tilberede sous vide¬†ved en anden lejlighed,¬†lidt a la mine glaserede svinek√¶ber i sous vide, der i √łvrigt er √©n af mine livretter!

 

Braiserede kalvekæber opskrift

Braiserede kalvekæber

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
3 timer
Tid i alt
3 timer, 5 minutter
Ingredienser
15 g Ghee (eller neutral olie/sm√łr til stegningen)
1 L√łg (gerne stort)
3 dl Vin (jeg brugte både rosé- og hvidvin)
  Frisk timian (et par kviste)
4 dl Oksefond (brug evt. bouillonterning)
3 dl Vand
1 dl Fl√łde
  Sovsej√¶vner (jeg brugte 2 spsk. hvedemel og 1,5 dl m√¶lk)
  Krydderier (Salt, peber, cayennepeber, citronsaft, √¶bleeddike, ketchup & l√łgpulver)
Vejledning
  1. Krydr k√łdet med salt og peber p√• begge sider.
  2. Brun¬†k√łdet af p√• begge sider ved h√łj varme i en sauterpande med l√•g. Jeg steger i¬†ghee, der sikrer mig en h√łj stegetemperatur, men du kan ogs√• bruge en blanding af olie og sm√łr i forholdet 1:1.
  3. Skru lidt ned for blusset herefter.
  4. Sk√¶r l√łg og hvidl√łg i mindre stykker.
  5. Kom dem i panden, så de får en smule stegeskorpe.
  6. Lad alkoholen koge lidt ud i et par minutter.
  7. Tilf√łj timian og herefter fond og vand. Du kan sagtens erstatte vandet med mere fond eller omvendt - hvis du for eksempel bruger bouillonterning. Det skal blot d√¶kke k√łdet.
  8. Sæt låg på og skru ned for blusset (jeg satte den til 3 ud af 14 på mit komfur).
  9. Lad det stå i to timer, men gerne i længere tid. Det kan sagtens være op til 4 - 5 timer.
  10. Tils√¶t herefter fl√łden.
  11. Lav en sovsejævning - jeg brugte en meljævning af mælk og hvedemel. Ryst det godt sammen og skru op for blusset (jeg satte den til 10 ud af 14 på mit komfur).
  12. Tils√¶t j√¶vning under omr√łring til du har en tykkelse, du synes om.
  13. Smag saucen til med salt, peber,¬†cayennepeber, citronsaft, √¶bleeddike (eller en anden eddike),¬†ketchup og¬†l√łgpulver.
  14. Server retten med noget spr√łdt, eksempelvis brasede kartofler¬†eller polenta fritter.

 

 

 

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Svinekæber i stegeso
Opskrift
Per Asmussen
Glaserede Sous Vide Svinekæber
Opskrift
Per Asmussen