fbpx ✅Glaserede Svinekæber🐷 Sous Vide | opskrifter | GastroFun.dk

Glaserede Sous Vide Svinekæber

Glaserede Sous Vide Svinekæber
Sidst ændret:
Mandag den 2. december, 2019 - 14:02
Beskrivelse

Svinekæber er en delikatesse og et yderst velsmagende stykke kød. 

Grisen tygger nærmest i døgndrift, så er de fedtfattige kæber en af de muskler i dens krop der er blevet brugt mest, så det kræver en lang tilberedningstid at få bindevævet nedbrudt.

Vi benytter os at sous vide metoden og tilsætter ekstra fedt for at sørge for at den forbliver saftig. De dejlige kæbers mørhed kombineret med den søde sirup giver et perfekt modspil til hinanden.

Den bedste måde man næsten kan beskrive kødets konsistens efter denne tilberedningsmetode er en saftig og mør oksebøf med masser af god smag.

Jeg har altid sværget til at grisekæber skal braiseres, men ikke mere. Selvom denne opskrift kræver lang tid (man bruger dog ikke særlig meget arbejdstid på den :-)), så er det her den perfekte måde at tilbede dem på - man får det bedste ud af udskæringen.

Mængden af kød du bruger til opskriften er ligegyldig, men jeg anbefaler at du laver en stor portion, da denne opskrift er tidskrævende. Jeg plejer at lave poser a' cirka 500 gram stykket (mange kæber hvis de er små og få hvis de er store) og gerne 4-6 poser ad gangen. Dem der ikke skal spises ryger direkte i fryseren og så har vi til et nemt (og velsmagende) aftensmåltid en anden dag - typisk en hverdag.

Gladserede Svinekæber Sous Vide

Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
48 timer, 20 minutter
Tid i alt
48 timer, 30 minutter
Ingredienser
500 g Svinekæber (cirka)
  Ghee (kan erstattes af smør/olie)
2 spsk Smør (kan erstattes af svine- eller andefedt)
1 dl Sirup (Portvinssirup)
Vejledning

Svinekæber Sous Vide

Når du tilbereder svinekød sous vide kan du med fordel brune kødet inden og efter turen i vandbadet.

Start med at afpudse kæberne for de værste sener og fedtstykker og giv dem salt og peber på begge sider.

Brun kødet på begge sider, det kan du gøre på panden, grillen eller med hjælp af en gasbrænder (jeg stegte den i ghee ved høj varme på en pande).

Glaserede Sous Vide Svinekæber

Vakuumpak kæberne sammen med en skefuld svinefedt og tilbered dem ved 60 grader i 48 timer. 

Glaserede Sous Vide Svinekæber

Tag kødet op af vandbad.

Glaserede Sous Vide Svinekæber

Tør det godt af med et viskestykke/køkkenrulle inden de skal på panden.

Varm en pande op på middelhøj varme og hæld 1 dl. portvinssirup på panden. Hvis du ikke har sådan en sirup, kan du koge lidt alkohol ind sammen med sukker i 20 minutter inden kødet skal på panden.

Portvinssirup

Vend kødet i siruppen og kom det hele på en varm pande.

Glaserede Sous Vide Svinekæber

Det skal blot karamellisere, så det "klistrer" fast til kødet.

Glaserede Sous Vide Svinekæber

Glaserede Sous Vide Svinekæber

Drys kødet med en god flagesalt og det er klar til servering.

Server kødet med noget sprødt, f.eks. brasede kartofler eller pommes frites.

Noter

Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Vi anbefaler El Veïnat Garnacha: 

Den har en lilla-agtig krop og aromatiske toner af røde bær, vanilje og urter i næsen. Veïnat viser en cremet teksturer, der smelter i munden med en passage af frugtbare noter og smagsfulde tanniner.

Læs mere om vinen og køb den her

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sociale medier
Læs også
Iberico Svinekæber Sous Vide
Opskrift
Per Asmussen
Portvinssirup
Opskrift
Anette
Svinekæber i stegeso
Opskrift
Per Asmussen
Braiserede kalvekæber
Opskrift
Per Asmussen