fbpx 🍟Hjemmelavet pomfritter👨‍🍳 | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet pomfritter

Hjemmelavet pomfritter
Sidst ændret:
Tirsdag den 5. november, 2019 - 15:11
Beskrivelse

Her er opskriften til dig, der ønsker at tage dine hjemmelavede fritter til et højere niveau. 

I denne opskrift bliver kartoflerne tilberedt af flere omgange, før de fritteres, lige inden de skal serveres. Det er vigtigt at få så meget af stivelsen ud af kartoflerne som muligt - på den måde sikrer du dig og dine gæster lækre fritter, der er sprøde på ydersiden og bløde på indersiden. 

Det gode ved denne version er derudover, at den egner sig godt til at komme på frost. Læs mere herunder!

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
4 timer
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
4 timer, 20 minutter
Ingredienser
3 l Vindruekerneolie (Smagsneutral olie)
  Salt
  Eddike (Til kogning)
Vejledning

Start med at skære fritterne i passende størrelser, vi bruger typisk et mandolinjern, men det kan sagtens være med en kniv. Nogen foretrækker fritterne tynde og andre foretrækker dem store og tykke. Man behøver ikke at fjerne skrællet, vi synes at de ser mere autentiske ud med skræl på - men det bestemmer man selv.

Når kartoflerne er skrællet, lægges de i koldt vand som udskiftes efter 10 minutter. Det er vigtigt at få stivelsen ud af kartoflerne, da det hjælper os med at sikre, at de kan blive sprøde. 

Kog herefter kartoflerne i 7 minutter i vand med lidt eddike.

Tør dem af og læg dem på køl. Herefter tilberedes de nu afkølede kartofler i 7 minutter ved 150 grader i frituren. 

Tag dem op af frituren og tør dem. Læg dem på køl, til de skal spises. Dog i minimum 2 timer. Det er vigtigt at de får god tid i køleskabet. 

Umiddelbart inden servering tilberedes fritterne i frituren i 5-7 minutter ved 180 grader. 

Da der ofte er en begrænsning på størrelsen af din gryde/frituregryde, er der ingen grund til at tilberede dem alle på en gang. Del portionen lidt op, da for mange fritter i gryden også sænker temperaturen på olien for meget. De allerede tilberedte fritter kan sættes på en bageplade i ovnen ved 200 grader, mens du tilbereder resten. 

Generelt kan du tage de double cooked fries op af fryseren og lægge dem direkte i gryden en almindelig hverdag. Derfor er det en god ide at lave meget store portioner. 

Server retten med en god bøf (f.eks. nyretapper eller Beef Wellington) og en hjemmerørt bearnaise. 

Hjemmelavet pomfritter

 

Noter


Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om kartoflen
Artikel
Redaktion
Pommes frites i ovn
Opskrift
Anne Mette Autzen
Pommes Frites
Opskrift
Per Asmussen
Pommes Fondant
Opskrift
Per Asmussen