fbpx ūüźĖFl√¶skesv√¶r | opskrifter | GastroFun.dk

Flæskesvær

Flæskesvær
Beskrivelse

Hjemme hos mig elsker vi flæskesvær, men de skal altså være hjemmelavede! Og vi leder hele tiden efter den helt perfekte måde at lave det på.

Det er slet ikke så uoverkommeligt at give sig i kast med at lave sine egne flæskesvær, som man måske skulle tro. Ja, jeg ved næsten ikke, hvorfor man overhovedet skulle tro, at det er uoverkommeligt - det er jo reelt set blot skiveskåret svinehud, der er stegt, enten med eller uden olie.

Og n√•r du f√łrst har smagt dine egne, hjemmelavede fl√¶skesv√¶r, vender du n√¶ppe tilbage til k√łbesv√¶rene - nogensinde!

Flæskesvær

Jeg er gode venner med min slagter, s√• jeg kan tit f√• svinehud af ham - du skal generelt blot sp√łrge efter de r√• sv√¶r hos din slagter,¬†da mange slagtere ikke bruger det hele selv og derfor ofte kasserer resterne. Og det er jo lidt en skam at kassere noget, der kan blive s√• l√¶kkert.

Du kan efterf√łlgende b√•de lave dine fl√¶skesv√¶r i en friture, i ovnen, i en gryde, over den almindelige grill, over¬†gasgrillen... Og det er klart, at resultatet varierer lidt fra tilberedningsmetode til tilberedningsmetode.

Her valgte jeg at putte dem i ovnen, og her priser jeg mig lykkelig for at have en ovn med pyrolyse, da hjemmelavede flæskesvær sviner (no pun intended!) en hel del.

Udbytte
1 portion
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
2 Svinekam (de rå svær herfra)
  Salt (m√¶ngde efter smag)
1 spsk Peberkorn
Vejledning
  1. Start gerne med at t√łrre den ferske svinehud, hvis du har muligheden for det. Her kan du v√¶lge enten at bruge en¬†dehydrator, et modningsskab eller dry aging-pose. Jeg brugte mit modningsskab, hvor jeg lod svinehuden ligge i¬†to dage ved 1,2 grader og 84% luftfugtighed.
  2. Skær svinehuden ud i strimler i den længde og bredde, du foretrækker.
  3. Bring en gryde med vand tilsat salt, peberkorn og laurbærblade i kog.
  4. Smid flæskestrimlerne i det kogende vand.
  5. Kog fl√¶skestrimlerne i 20 minutter.¬†Har du ikke t√łrret k√łdet p√• forh√•nd,¬†lader du det blot koge i 5-7 minutter mere.
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  7. Hæld vandet fra de kogte flæskestrimler.
  8. T√łr dem godt af med et rent viskestykke.
  9. Kom strimlerne over i en pose.
  10. Tils√¶t 1,5 spiseske¬†salt og luk posen. M√¶ngden af salt er jo en smagssag, s√• her skal du pr√łve dig frem.
  11. Rod godt rundt med posen, så salten fordeles grundigt mellem strimlerne.
  12. Åbn posen og hæld flæskestrimlerne over i en dyb bageplade beklædt med bagepapir.
  13. Sæt bagepladen i den forvarmede ovn.
  14. Bag fl√¶skesv√¶rene indtil de er spr√łde. Det tager mellem 20-30 minutter, alt afh√¶ngigt af din ovn.
  15. Sluk ovnen og tag bagepladen med de lækre hjemmelavede flæskesvær ud.
  16. Lad dem afk√łle - og serv√©r! Du kan opleve, at fl√¶skesv√¶rene fylder helt op til 70% mindre, end da du startede. Det er selvf√łlgelig uundg√•eligt, idet det naturlige vandindhold er forsvundet under tilberedningen.

Flæskesvær

Noter

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Flæskestegssandwich
Opskrift
Anne Mette Autzen