Svinekæber med Pommes Rösti

Underrubrik
Serveret med syltede rødløg, rødvinssauce og gremolata
Svinekæber med Pommes Rösti
Beskrivelse

Grisens kæber er et fantastisk velsmagende stykke kød, der ved lang tids kogning bliver smeltende møre og lækre. Retten tager lang tid at lave, men da den egner sig rigtig godt til nedfrysning, er det en ret, du kan lave i store portioner og opbevare på frost til travle dage. 

Kæberne er i denne opskrift braiseret i rødvin og serveret med pommes rösti og syltede rødløg. Prikken over i'et er den supernemme gremolata, der er ligeså velsmagende, som den er enkel. 

Udbytte
4 personer
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
2 timer
Tid i alt
2 timer, 30 minutter
Ingredienser
2 Løg
3 fed Hvidløg
1 spsk Rosmarin (tørret)
1 spsk Tomatpure
5 dl Rødvin
4 dl Vand
  Krydderurter (rosmarin, salvie og laurbærblade (bundet sammen).)
  Salt
  Peber
  Eddike
  Sukker
  Smør (til stegning)
  Olie (til stegning)
1 dl Fløde (til saucen, kan undlades.)
2 Løg
2 Æg
  Salt
  Peber
  Olivenolie (til stegning)
  Smør (til stegning)
2 Citroner (økologiske - brug kun den fintrevne skal)
1 bdt Bredbladet persille (finthakket)
Vejledning

Braiserede svinekæber:

Dup svinekæberne tørre med køkkenrulle og brun dem i en stor gryde i smør og olivenolie. Tag dem op.

Skær løg, hvidløg, gulerod og knoldselleri i tern og brun dem i samme gryde. Tilsæt tørret rosmarin og tomatpure og lad det stege med et øjeblik.

Tilsæt vand, vin og krydderurtebuketten og lad det koge ved lav varme under låg cirka 1 1/2 time, til kæberne er helt møre. 

Tag kødet op. Lad væsken koge lidt ind, jævn den evt. en smule, hvis den er for tynd. Smag saucen til med eddike, sukker, citronsaft samt salt og peber. Giv evt. saucen et skævt fløde, hvis du kan lide en cremet og fyldig sauce.  

Svinekæber

 

Pommes rösti:

Kartofler og løg rives groft på et råkostjern.

De revne kartofler og løg presses/knuges fri for væde i et viskestykke. Skift evt. klædet undervejs, hvis det bliver for vådt - det er vigtigt at få presset så meget væde ud af kartoflerne som overhovedet muligt. Derved bliver kartoflerne lækkert sprøde, i stedet for bløde.  

Bland kartofler, løg, æg, salt og peber godt sammen i en skål.

Form blandingen til små, flade klatkager, brug evt. en form hvis du vil have helt ensartede og perfekt formede rösti.

Varm en pande op med rigeligt smør og olivenolie og steg dine rösti ved middel varme i 20-25 minutter på hver side.

Pommes Rosti

 

Nem gremolata:

Riv citronskallen fint og bland med den hakkede persille. 

 

Servering: 

Server retten med gremolata, pommes rösti og syltede rødløg.

Svinekæber

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier