Polenta Fritter

Indsendt af Per lør, 09/06/2018 - 20:44
Billede
Polenta Fritter
Description

Sprøde fritter er elsket af alle. Vi giver dig sprødhedsgaranti og et alternativ til kartoflen i denne opskrift af lækre polenta fritter.
Hvad er polenta? Polenta er en finmalet tyk grød baseret på majsmel.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
1 time, 25 minutter
Ingredienser
2 dl Polenta
8 dl Vand
1 tsk Salt
3 spsk Olie (Smagsneutral)
  Krydderier (Salt og evt. frisk timan eller parmesan)
Vejledning

Polentagrød

Bring vandet i kog og tilsæt salt.

Når vandet koger. røres polenta i lidt ad gangen under omrøring, så den ikke klumper.

Skru ned for varmen når al polentaen er i gryden under stadig omrøring.

Når grøden begynder at tykne, skrues der ned til lav varme.

Rør godt rundt i den og lad det simre 5-7 minutter.

Grøden kan spises straks, f.eks. som et alternativ til kartoffelmos.

 

Polenta Fritter

Hæld den varme grød i en bøtte, fad eller en brødform og stil det på køl i minimum 30 minutter og gerne 1 time eller mere.

Tag grøden ud af køleskabet og den er helt stiv nu. De skal skæres i pommes frites lignende stykker. Størrelsen bestemmer du selv.

Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med olie og evt. krydderi/krydderurt.

Bag dem ved 200 grader i 20-30 minutter. De skal blive gyldne.

Krydr med salt.

Du kan også rive parmesan henover eller frisk timian.

Polenta Fritter

Noter

Vi har også en opskrift på polenta fritter proppet med parmesan her

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier