fbpx 🍴 Svinemørbrad sous vide med krydderurterasp 🍴 | opskrifter | GastroFun.dk

Svinemørbrad sous vide med krydderurterasp

Svinemørbrad sous vide med krydderurterasp
Underrubrik
Serveret med kartofler, brunet smør og ærtepure
Beskrivelse

Her får du opskriften på en svinemørbrad, der er tilberedt til perfektion ved hjælp af sous vide. Tilberedningen i sous vide gør det nemmere at styre temperaturen samtidig med, at kødet bliver ekstra saftigt, smagfuldt og mørt. 

I denne version er svinemørbraden rullet i en krydderurterasp, som giver det sarte kød et spark med masser af smag. 

Retten serveres med en lækker ærtepure og kartofler vendt i brunet smør.

Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
1 bdt Persille (Frisk)
1 bdt Timian (Frisk)
1 dl Rasp
1⁄2 tsk Salt (God flagesalt (gerne Maldon))
10 g Smør
200 g Ærter
1 Løg
1 fed Hvidløg
1 dl Hvidvin
1⁄2 dl Fløde
1 tsk Citronsaft
1⁄2 tsk Æbleeddike
  Krydderier (Salt og peber)
300 g Kartoffel
  Salt
Vejledning

Krydderurterasp

Vi bruger frisk timian og bredbladet persille fra haven til den her opskrift.

Skold krydderurterne (f.eks. under en kogende vandhane) og læg dem til tørre på en bagepapirsbeklædt bageplade i ovnen ved 50 grader i 30 minutter.

Blend dem sammen med rasp og salt i en blender eller ved hjælp af en stavblender.

Blandingen er klar og kan kun bruges på kød der er tilberedt. Det skal ikke bruges til at panere i.

Krydderurterasp

 

Ærtepure

Hak løg og hvidløg groft. Steg dem bløde og gyldne på middelhøj varme på en pande. Det tager 4-5 minutter.

TIlsæt de frosne ærter og hvidvin. Lad det simre i 5 minutter og tilsæt fløde, citronsaft, æbleeddike, salt og peber.

Blend pureen med en blender eller stavblender. Sørg for ikke at have al væsken i til at starte med når der blendes. Tilsæt det løbende indtil at pureen er fin og glat. 
Tilsæt gerne lidt af det brune smør fra bruningen af mørbraden. 

 

Kartofler

Skrub/skræl kartoflerne og halver dem der er for store, så de alle har så ens en størrelse som overhoved mulig.

Kog dem i alt fra 10-20 minutter i en gryde med lidt salt i vandet. Kartoflerne er klar når en de slipper ved at stikke en skarp kniv ind i dem.

Når de er klar, vendes de kort i det resterende brunede smør i panden.

 

Svinemørbrad sous vide

Start med at afpudse kødet ved at fjerne bimørbraden, sølvsenen og endestykkerne. Mørbraden skal være ensartet i størrelsen. Det kød der skæres fra kan skærs i tern og bruges til en gryderet, f.eks. en mørbradgryde.

Krydr kødet med salt og peber og vakuumpak det.

Tilbered det i 1 time og 15 ved 58 grader i sous vide/vandbad.

Tag kødet ud af posen tør det godt af, enten med et viskestykke eller køkkenrulle.

Giv kødet stegeskorpe ved meget høj varme i rigeligt smør i 15-20 sekunder på begge sider. Kødet er tilberedt, så det er kun stegeskorpe det skal have.

Tag kødet af panden og rul det i krydderurteraspen.

Skær det ud i skiver a' 2-3 cm og drys det en god flagesalt.

Server straks.

Svinemørbrad

Noter

Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Vi anbefaler Sellaronda Müller Thurgau: 

Vinen har en smuk klar strågul farve i glasset med grønne reflekser. Duften er frisk med et elegant strejf af salvie, hyldebær og noter af grønne æbler og grapefrugt. 
Vinen fornemmes rund og saftig med en harmonisk afslutning.

Læs mere om vinen og køb den her

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Fyldt svinemørbrad i svøb
Opskrift
Anette
Brunet smør
Opskrift
Per Asmussen