Hjemmelavet rasp

Rasp er et ofte anvendt produkt i de fleste husholdninger og er, i al sin enkelhed, tørret brød. Der er både god smag og økonomi i at lave sin rasp selv, det er nemt, og det er altid tilfredsstillende at bruge sine rester i stedet for at smide dem ud.
Vi giver dig her en virkelig simpel opskrift på hjemmelavet rasp. Det er super nemt at lave selv, så det er bare at komme igang.
Tag nogle rester af lyst brød (f.eks. toastbrød, franskbrød, pitabrød eller hvad du lige har på lager).
Kom det tørre brød op i en blender eller foodprocessor.
Findel brødet. Start ved lav hastighed og øg den efterhånden.
Hvis du både vil have en fin og en grov rasp, kan du dele portionen og sigte den ene.
Fordel de to slags rasp på hver sin bageplade med bagepapir.
Tør raspen i ovnen i 30 minutter ved 100 grader uden varmluft.
Lad raspen køle helt af inden den kommes på poser.
Perfekt til panering af fugl, fisk og svin eller hvad du lige står og mangler panering til.
Fin rasp laves typisk af brødets krumme (altså brød uden skorpe), hvorimod grov rasp laves af hele brødskive med skorpe.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.