fbpx ūüźĒSous vide kyllingebryst | opskrifter | GastroFun.dk

Sous vide kyllingebryst

Sous vide kyllingebryst
Beskrivelse

Sous vide kyllingebryst. Dette er muligvis den¬†saftigste kylling, du endnu har smagt!¬†Med sous vide-metoden er du sikret et perfekt tilberedt stykke kylling - hver gang! Her handler det nemlig udelukkende om¬†temperatur og tilberedningstid, og hvad ang√•r tiden, er det ikke v√¶sentligt, om k√łdet f√•r hverken fem, ti eller tyve minutter "for lang tid".

Vi danskere er helt pippede med kylling. Og med god grund:¬†Kylling er billigt, nemt at have med at g√łre - og s√• smager det helt fremragende.

Jeg har dog ikke tal p√•, hvor ofte jeg har serveret et t√łrt stykke kyllingebrystfilet, der er skamstegt til uigenkendelighed og blottet for b√•de saft og kraft. Ej heller har jeg tal p√•, hvor ofte jeg selv har f√•et det serveret, og jeg tror i virkeligheden, det er en situation, de fleste kan nikke genkendende til.

Sommetider bliver man overrasket over, hvor hurtigt kyllingek√łdet rent faktisk tilberedes. Og s√• er det jo en kendsgerning, at et 100% rent stykke kyllingek√łd er nemmere at overtilberede¬†end den "neutralmarinerede" udgave (lad os bare kalde en spade for en spade: vandpumpet).

Her får du fremgangsmetoden til at tilberede den lækreste, saftigste kylling.

Udbytte
4 Personer
Ingredienser
  Salt (Til smag)
  Peber (Fra kv√¶rn. Til smag)
Vejledning

Når kylling skal tilberedes ved hjælp af sous vide-metoden, benyttes kun 100% ren kylling. Gå derfor udenom alt med navnet "i lage" eller "neutralmarineret" - det bliver ikke godt i sous vide.

Krydr k√łdet med salt og peber.

Vakuumpak k√łdet -¬†gerne i poser med to styk kylling i ad gangen.

Hæld lunkent vand i sous vide-maskinen (det forkorter opvarmningstiden).

Indstil maskinen p√• 59 grader. I sin tid¬†satte jeg altid temperaturen p√• 62¬†grader, og sidenhen har jeg vekslet mellem 61 og 60 grader. Denne gang¬†besluttede jeg mig for at pr√łve med 59 grader, og det gav et betydeligt mere saftigt stykke kylling - jeg har faktisk ogs√• set nogle s√¶tte temperaturen p√• 58 grader.

Kom de vakuumpakkede kyllinger i det nu 59 grader varme vand.

Tilbered k√łdet i 1 time og 15 minutter. ¬†

Tag det f√¶rdigtilberedte k√łd¬†ud af posen og dup det t√łrt - gerne med et rent viskestykke eller k√łkkenrulle.¬†Jeg k√łber gerne stort ind, n√•r der er kylling p√• tilbud, og s√• "sous vider" jeg det hele p√• √©n gang. Den kylling, der ikke skal spises den p√•g√¶ldende dag, fryser jeg¬†ned lige med det samme efter tilberedningen (og stadig i vakuumposerne). S√• er der nemlig l√¶kker, saftig kylling, der er klar til at blive t√łet op i en travl hverdag.

Inden kyllingebrysterne er klar til servering, skal de have lidt l√¶kker stegeskorpe. Kyllingebrystfileter¬†kan v√¶re lidt besv√¶rlige, n√•r det kommer til stegningen, fordi de¬†er uj√¶vne, hvilket g√łr det sv√¶rt at f√• en ensartet stegeskorpe. Da k√łdet jo reelt set allerede er tilberedt, er det desuden vigtigt, at det ikke f√•r for meget stegeskorpe (og dermed videretilberedes), s√• k√łdet bliver t√łrt. Her er lidt forskellige bud p√• hvordan du kan give k√łdet stegeskorpe:

  • Grill. K√łdet skal grilles¬†ved s√• h√łj varme¬†som overhovedet muligt. Pensl f√łrst k√łdet i lidt smagsneutral olie inden det kommer p√• grillristen - det hj√¶lper med at f√• temperaturen op, s√• k√łdet f√•r stegeskorpe -¬†ogs√• p√• de flader, der ikke¬†rammer direkte p√• grillen.¬†
  • Gasbr√¶nder. En creme brulee-br√¶nder kan faktisk ogs√• bruges til at give dit¬†k√łd stegeskorpe!
  • Stegt p√• pande i ghee. Ghee (sm√łrolie)¬†kan t√•le h√łjere temperaturer end sm√łr alene - ogs√• helt uden at branke.¬†
  • Stegt p√• pande i olie/sm√łr. Kom f√łrst en smagsneutral olie p√• panden og varm panden op. N√•r olien er varm, tils√¶ttes k√łdet sammen med sm√łrret.

Serv√©r din perfekt tilberedte kylling med dit favorittilbeh√łr og nyd, at du har kn√¶kket koden til l√¶kkert, saftigt¬†kyllingebrystk√łd¬†:-)

    Sous vide kyllingebryst

    Kategori

    Mad

    Har du selv pr√łvet denne opskrift?

    Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

    Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


    Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

    Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

    Sværhedsgrad
    Sociale medier
    Læs også