fbpx ūü•óSaltbagt spidsk√•l | opskrifter | GastroFun.dk

Saltbagt spidskål

Saltbagt spidskål
Underrubrik
Serveret med broccolicrudité, rå spidskål, spinatpuré og hvidvinssauce
Beskrivelse

En lækker opskrift på saltbagt spidskål serveret med broccolicrudité, rå spidskål, spinatpuré og hvidvinssauce.

Retten emmer af vegansk luksus og er et godt bud p√• en k√łdfri ret.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Saltbagte spidsk√•l)
  Salt
100 g Sm√łr (Plantesm√łr)
  Opskriftsgruppe (Broccolicrudit√©)
  Opskriftsgruppe (R√• spidsk√•l)
  Opskriftsgruppe (Hvidvinssm√łrsauce)
2 dl Hvidvin (Vegansk)
200 g Sm√łr (Plantesm√łr)
  Salt
  Opskriftsgruppe (Spinatpur√©)
200 g Babyspinat
1 dl Vand (Koldt - det kan sagtens være lidt mindre)
  Salt
2 spsk Olie (Estragon)
Vejledning

Saltbagte spidskål

Fjern det yderste blad fra kålene.

Riv to stykker stanniol, og kom en håndfuld salt på hver.

Kom kålen ovenpå, og læg endnu en håndfuld salt på kålen.

Pak godt ind i stanniol, og bag i en ovn på 180 grader i ca. 35 min.

Pak kålen ud, når den er færdig, og skær 4 skiver på 3 cm fra midten af spidskålen.

Smid top og bund ud.

Gem de 4 skiver på en ovnbakke til servering.

 

Broccolicrudité

Skær buketter fra stokken.

Gem stokken til en anden dag.

Skær buketterne i 1-2 mm tykkelse på et mandolinjern, og kom i isvand.

Du skal bruge 6-10 stykker pr. person.

Gem i vand til servering.

 

Rå spidskål

Lav en masse brud af r√• spidsk√•lsblade p√• 3-4 cm i st√łrrelse, og l√¶g i isvand til servering.

Du skal bruge 4-6 stk. pr. person. 

 

Hvidvinssm√łrsauce

Kog æbleeddike ind til 1 spsk.

Kom hvidvin på, og kog ind til ca. 80 ml.

Mens vinbasen er varm, blendes den sammen med xantana, og tils√¶t herefter sm√łr lidt ad gangen.

Din sauce må ikke bulderkoge, når du skal varme den, da du risikerer, at den skiller.

Smag saucen til med salt.

 

Spinatpuré

Kog en stor gryde vand op. Blanch√©r spinat, til den er m√łr.

K√łl ned i isvand.

Pres vandet fra spinaten, og blend på maksimal hastighed med koldt vand.

Puréen skal være fast, ikke for flydende.

Smag til med salt.

Gem i en spr√łjtepose.

Puréen skal være stuetemperatur ved servering.

 

Anretning

Fordel plantesm√łr p√• k√•lskiverne, og varm i ovnen, til de er lune.

Lun din sauce, uden den koger.

Dræn både broccoli og spidskål.

Slyng evt. begge dele i et viskestykke, så alt vandet er væk.

Krydr med en smule salt.

Anret en skive saltbagt kål på midten af en flad tallerken.

Lav 5 dutter spinat¬puré rundt om.

Fordel spidskålsbrud og broccolicrudité oven på den bagte kål, og slut af med en skefuld sauce og lidt estragonolie.

Source

Opskriften stammer fra bogen: "Vegansk Luksus", skrevet af Morten Bang Olsen og den er udgivet af FADL's Forlag.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Nordisk tzatziki
Opskrift
Redaktion