fbpx 🥗Saltbagt spidskål | opskrifter | GastroFun.dk

Saltbagt spidskål

Saltbagt spidskål
Underrubrik
Serveret med broccolicrudité, rå spidskål, spinatpuré og hvidvinssauce
Sidst ændret:
Fredag den 28. juni, 2019 - 14:26
Beskrivelse

En lækker opskrift på saltbagt spidskål serveret med broccolicrudité, rå spidskål, spinatpuré og hvidvinssauce.

Retten emmer af vegansk luksus og er et godt bud på en kødfri ret.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Saltbagte spidskål)
  Salt
100 g Smør (Plantesmør)
  Opskriftsgruppe (Broccolicrudité)
  Opskriftsgruppe (Rå spidskål)
1⁄2 Spidskål
  Opskriftsgruppe (Hvidvinssmørsauce)
2 dl Hvidvin (Vegansk)
200 g Smør (Plantesmør)
  Salt
  Opskriftsgruppe (Spinatpuré)
200 g Babyspinat
1 dl Vand (Koldt - det kan sagtens være lidt mindre)
  Salt
2 spsk Olie (Estragon)
Vejledning

Saltbagte spidskål

Fjern det yderste blad fra kålene.

Riv to stykker stanniol, og kom en håndfuld salt på hver.

Kom kålen ovenpå, og læg endnu en håndfuld salt på kålen.

Pak godt ind i stanniol, og bag i en ovn på 180 grader i ca. 35 min.

Pak kålen ud, når den er færdig, og skær 4 skiver på 3 cm fra midten af spidskålen.

Smid top og bund ud.

Gem de 4 skiver på en ovnbakke til servering.

 

Broccolicrudité

Skær buketter fra stokken.

Gem stokken til en anden dag.

Skær buketterne i 1-2 mm tykkelse på et mandolinjern, og kom i isvand.

Du skal bruge 6-10 stykker pr. person.

Gem i vand til servering.

 

Rå spidskål

Lav en masse brud af rå spidskålsblade på 3-4 cm i størrelse, og læg i isvand til servering.

Du skal bruge 4-6 stk. pr. person. 

 

Hvidvinssmørsauce

Kog æbleeddike ind til 1 spsk.

Kom hvidvin på, og kog ind til ca. 80 ml.

Mens vinbasen er varm, blendes den sammen med xantana, og tilsæt herefter smør lidt ad gangen.

Din sauce må ikke bulderkoge, når du skal varme den, da du risikerer, at den skiller.

Smag saucen til med salt.

 

Spinatpuré

Kog en stor gryde vand op. Blanchér spinat, til den er mør.

Køl ned i isvand.

Pres vandet fra spinaten, og blend på maksimal hastighed med koldt vand.

Puréen skal være fast, ikke for flydende.

Smag til med salt.

Gem i en sprøjtepose.

Puréen skal være stuetemperatur ved servering.

 

Anretning

Fordel plantesmør på kålskiverne, og varm i ovnen, til de er lune.

Lun din sauce, uden den koger.

Dræn både broccoli og spidskål.

Slyng evt. begge dele i et viskestykke, så alt vandet er væk.

Krydr med en smule salt.

Anret en skive saltbagt kål på midten af en flad tallerken.

Lav 5 dutter spinat¬puré rundt om.

Fordel spidskålsbrud og broccolicrudité oven på den bagte kål, og slut af med en skefuld sauce og lidt estragonolie.

Source

Opskriften stammer fra bogen: "Vegansk Luksus", skrevet af Morten Bang Olsen og den er udgivet af FADL's Forlag.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Nordisk tzatziki
Opskrift
fadlsforlag
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion