fbpx ✅Grillet spidskål med bærsovs👨‍🍳 | opskrifter | GastroFun.dk

Grillet spidskål med bærsovs

Grillet spidskål med bærsovs
Beskrivelse

Friske danske spidskål er det dejligt tilbehør til en grillaften, men spidskålet kan sagtens stå alene som en forret eller frokost. 

Vores opskrift er tænkt som en forret eller en frokost til 4 personer.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
17 minutter
Ingredienser
1 tsk Salt
1⁄2 dl Olie (Vi brugte hø-røget rapsolie)
1 tsk Citronsaft
1⁄2 tsk Peber
  Krydderier (Blanding af estragon, salt og peber)
Vejledning

Sørg for at grillen er rygende varm inden kålene kommer på.

Vi brugte en gasgrill til denne opskrift, så derfor valgte vi en hø-røget rapsolie for at få lidt røgsmag ind i retten. 

Bland citronsaft, salt, peber og olien i en lille skål.

Del spidskålet i 4 stykker, først ved at halvere det på langs og gøre det samme igen.

Pensl de to inderstykker med olie/citronblandingen, det gør at spidskålet får hurtigere stegeskorpe på grillen.

Steg kålet på et af de to inderstykker i 4 minutter for derefter at stege det igen i 4 minutter på den anden inderside.

Skru ned for grillen og giv det 5-7 minutter mere på bagsiden ved lavere varme.

Grillet spidskål

 

Bærsovs

Brug 2 dl af bærsovsen fra denne opskrift. Sigt det igennem en finmasket sigte og tilsæt estragon, salt og peber. 

Hæld det ned i en sifon og giv det 2 skud med patroner. Lun blandingen i en sous vide/vandbad ved cirka 55 grader i 15 minutter.

 

Servering

Drys lidt estragonblandingen henover spidskålet og server sammen med et lille stykke citron og 2 skefulde bærsovs. 

Grillet spidskål

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier