fbpx 🐟Smørrebrød med fiskefilet og rejer | opskrifter | GastroFun.dk

Smørrebrød med fiskefilet og rejer

Smørrebrød med fiskefilet og rejer
Sidst ĂŚndret:
Mandag den 4. november, 2019 - 15:02
Beskrivelse

Er der et smørrebrød, RIGTIG mange af os rÌkker ud efter som det første, sü mü det vÌre den med paneret fiskefilet og "remo".

Eller den med ĂŚg og rejer, bevares.

Jeg har prøvet adskillige gange efterhünden, at der ikke er nok fiskefileter eller rejemadder til alle omkring bordet. Det har vÌret et klassisk scenarie, nür smørrebrødet er bestilt udefra.

Og, ja, sĂĽ mĂĽ man jo blive enige om, hvem der skal have hvilken.

Nu vil jeg ikke gü sü vidt som til at sige, at man nÌsten kan komme pü krigsstien, men personligt er jeg nu ikke den første til at melde mig pü den med rullepølse.

Ikke at rullepølsen er kedelig, men alt er jo som bekendt relativt. Og folk føler müske, de für mere valuta for pengene pü enten Ìg og rejer, fiskefileten eller den gode gamle roastbeef.

Den vogn er jeg med pĂĽ.

Der er dog ogsü mange andre gode, klassiske smørrebrød derude, for eksempel DyrlÌgens natmad og Sol over Gudhjem.

Men tilbage til fiskefileten! Den er altsü en sikker vinder. Og sü har jeg trods alt lÌrt, at jeg bestemt ikke skal gü ned pü "den med fiskefilet", nür jeg selv serverer smørrebrød ;-)

Og for at varme op til den kommende julefrokostsÌson lavede jeg et par smørrebrød med paneret fiskefilet til min kone og mig.

 

Smørrebrød med fiskefilet og rejer opskrift

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
7 minutter
Ingredienser
300 g Rugmel
2 spsk Olie (smagsneutral)
1 tsk Salt
2 knsp Peber
  Smør (til rugbrødet, mĂŚngde efter temperament)
2 spsk remoulade
6 skv Citron (tynde)
  Rejer (6 - 8 stk. fra frost)
2 Krølsalat (blade)
  Dild
2 Cherrytomater (fx cherryblommetomater)
Vejledning
  1. LÌg rejerne til optøning og lad dem ligge pü et rent klÌde/viskestykke til afdrypning.
  2. Optø ligeledes rødspÌttefileterne, süfremt de er frosne, og sørg for at de er duppet lidt tørre.
  3. SĂŚt en stegepande pĂĽ komfuret og tĂŚnd pĂĽ middelvarme.
  4. HĂŚld olie pĂĽ panden.
  5. Tag to flade tallerkener frem.
  6. HĂŚld ĂŚggehviderne pĂĽ den ene tallerken og en blanding af rugmel, salt og peber pĂĽ den anden.
  7. Start med den ene rødspÌttefilet: Vend den først i Ìggehvide og derefter i rugmel. Sørg for at rugmelet er "klappet" godt fast pü begge sider.
  8. LÌg den panerede rødspÌttefilet pü panden, nür den er blevet varm. Her skal den steges lÌkkert gylden og sprød i to minutter pü hver side. I mellemtiden kan du gentage processen pü den resterende rødspÌttefilet.
  9. Smør rugbrødet med et lag smør.
  10. LÌg et blad krølsalat ovenpü hver rugbrødsskive.
  11. LÌg de lune, panerede rødspÌttefileter ovenpü salaten.
  12. Tilføj en klat remoulade og pynt med tynde skiver af citron, de optøede rejer, dild og halverede cherrytomater.

Velbekomme.

Noter

Du kan ogsü bruge torskefilet i stedet for rødspÌtte.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Smørrebrød med Ìg og rejer
Opskrift
Per Asmussen
DyrlĂŚgens natmad
Opskrift
Redaktion
Rullepølse
Opskrift
Redaktion
Sol over Gudhjem
Opskrift
Gyldendal
Paneret fiskefilet med panko
Opskrift
Per Asmussen
Glutenfri fiskefilet
Opskrift
fadlsforlag