fbpx 🐟Smørrebrød med fiskefilet og rejer | opskrifter | GastroFun.dk

Smørrebrød med fiskefilet og rejer

Smørrebrød med fiskefilet og rejer
Sidst ændret:
Fredag den 12. juni, 2020 - 10:50
Beskrivelse

Er der et smørrebrød, RIGTIG mange af os rækker ud efter som det første, så må det være den med paneret fiskefilet og "remo".

Eller den med æg og rejer, bevares.

Jeg har prøvet adskillige gange efterhånden, at der ikke er nok fiskefileter eller rejemadder til alle omkring bordet. Det har været et klassisk scenarie, når smørrebrødet er bestilt udefra.

Og, ja, så må man jo blive enige om, hvem der skal have hvilken.

Nu vil jeg ikke gå så vidt som til at sige, at man næsten kan komme på krigsstien, men personligt er jeg nu ikke den første til at melde mig på den med rullepølse.

Ikke at rullepølsen er kedelig, men alt er jo som bekendt relativt. Og folk føler måske, de får mere valuta for pengene på enten æg og rejer, fiskefileten eller den gode gamle roastbeef.

Den vogn er jeg med på.

Der er dog også mange andre gode, klassiske smørrebrød derude, for eksempel Dyrlægens natmad og Sol over Gudhjem.

Men tilbage til fiskefileten! Den er altså en sikker vinder. Og så har jeg trods alt lært, at jeg bestemt ikke skal gå ned på "den med fiskefilet", når jeg selv serverer smørrebrød ;-)

Og for at varme op til den kommende julefrokostsæson lavede jeg et par smørrebrød med paneret fiskefilet til min kone og mig.

 

Smørrebrød med fiskefilet og rejer opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
7 minutter
Ingredienser
2 Rødspættefilet (ferske)
300 g Rugmel
2 spsk Olie (smagsneutral)
1 tsk Salt
2 knsp Peber
2 skv Rugbrød
  Smør (til rugbrødet, mængde efter temperament)
2 spsk remoulade
6 skv Citron (tynde)
  Rejer (6 - 8 stk. fra frost)
2 Krølsalat (blade)
  Dild
2 Cherrytomater (fx cherryblommetomater)
Vejledning
  1. Læg rejerne til optøning og lad dem ligge på et rent klæde/viskestykke til afdrypning.
  2. Optø ligeledes rødspættefileterne, såfremt de er frosne, og sørg for at de er duppet lidt tørre.
  3. Sæt en stegepande på komfuret og tænd på middelvarme.
  4. Hæld olie på panden.
  5. Tag to flade tallerkener frem.
  6. Hæld æggehviderne på den ene tallerken og en blanding af rugmel, salt og peber på den anden.
  7. Start med den ene rødspættefilet: Vend den først i æggehvide og derefter i rugmel. Sørg for at rugmelet er "klappet" godt fast på begge sider.
  8. Læg den panerede rødspættefilet på panden, når den er blevet varm. Her skal den steges lækkert gylden og sprød i to minutter på hver side. I mellemtiden kan du gentage processen på den resterende rødspættefilet.
  9. Smør rugbrødet med et lag smør.
  10. Læg et blad krølsalat ovenpå hver rugbrødsskive.
  11. Læg de lune, panerede rødspættefileter ovenpå salaten.
  12. Tilføj en klat remoulade og pynt med tynde skiver af citron, de optøede rejer, dild og halverede cherrytomater.

Velbekomme.

Noter

Du kan også bruge torskefilet i stedet for rødspætte.

Læs også
Smørrebrød med æg og rejer
Opskrift
Per Asmussen
Dyrlægens natmad
Opskrift
Redaktion
Rullepølse
Opskrift
Redaktion
Sol over Gudhjem
Opskrift
Gyldendal
Paneret fiskefilet med panko
Opskrift
Per Asmussen
Glutenfri fiskefilet
Opskrift
fadlsforlag
Smørstegte skrubber
Opskrift
Anette
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier