fbpx ✅Sol over Gudhjem🍽 | opskrifter | GastroFun.dk

Sol over Gudhjem

Sol over Gudhjem
Beskrivelse

"Sol over Gudhjem" er noget af det første man tænker på når man siger Bornholm.

Det smørrebrød med røget sild og rå æggeblomme er indbegrebet af sommer og dansk smørrebrød.

Vi har opskriften fra bogen: "Smørrebrød", hvor forfatteren Trine Hahnemann skriver følgende om den:

"Forestil dig en varm sommerdag. Du sidder på en havnekaj i en let brise, med lyden af dovne bølger mod bolværket og naturlig-vis fuglesang fra oven. Er det ikke sådan, vi alle forestiller os den danske sommer? Og hvad er mere passende her end friskrøgede sild på rugbrød, en æggeblomme på toppen og en kold øl."

Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Ingredienser
4 Sild (røgede)
8 Radiser (hakkede)
2 spsk Purløg (finthakket)
2 spsk Persille (finthakkede blade)
  Peber (fra kværn)
Vejledning

Fjern omhyggeligt alle sildebenene, og bræk fiskekødet i mindre stykker.

Smør brødet, og læg det på fire tallerkner.

Fordel sildene på brødet.

Skær tomaterne i små både, og læg dem oven på og rundt om smørrebrødet.

Læg forsigtigt en rå æggeblomme på midten, drys med radiser, purløg og persille.

Drys til sidst masser af peber henover.

Noter

Variation: Du kan bruge røget makrel i stedet for røgede sild.

Source

Smørrebrød

Vi har opskriften fra: "Smørrebrød".

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Sund madpakke
Artikel
Redaktion
Roastbeef pĂĄ 2 mĂĄder
Opskrift
Gyldendal
Dyrlægens natmad
Opskrift
Redaktion
Rullepølse
Opskrift
Redaktion