fbpx Kylling i karry 🍗 | opskrifter | GastroFun.dk

Kylling i karry

Kylling i karry
Sidst ændret:
Fredag den 21. februar, 2020 - 12:05
Beskrivelse

Kylling er altid et sikkert valg. Jeg tror aldrig, jeg har mødt nogen, der ikke kunne lide kylling! Om det er grillet eller ovnstegt eller puttet i tarteletterfrikadellerkødboller eller hønsesalat, så er kylling bare noget, der altid holder.

Vi danskere har gerne 10 - 20 faste retter, som vi roterer i mellem, og kylling i karry er (sammen med boller i karry) typisk én af disse.

Kylling i karry

Det er hurtigt og nemt at lave, man behøver ikke stå og forme kødboller, og så er retten ikke for tung eller fed.

Kylling i karry er nok mest en dansk opfindelse, selv om retten uden tvivl, dengang den blev opfundet, har været et eksotisk alternativ til de klassiske mormorretter såsom frikadeller med brun sovs.

Karry er nemlig virkelig eksotisk, og krydderiblandingen stammer som bekendt fra Indien, hvor det godt nok går under navnet masala. Mange indiske familier har deres helt egen opskrift på karry, der går i arv fra generation til generation. Der ligger altså virkelig meget kærlighed og historie bag en indisk families særegne karry!

Her har jeg lavet kylling i karry med kyllingebryst. Det er en supernem og lækker opskrift, som kan laves på 30 minutter. Retten kan varieres på flere forskellige måde - se i noterne nedenfor for inspiration.

 

Kylling i karry opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
50 g Smør
1 dl Hvedemel
1 spsk Karry
1 1⁄2 dl Mælk (eller fløde)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning
  1. Smelt smørret i en gryde og kom karryen i.

  2. Lad karryen "brænde af" i et minuts tid. Det forstærker karryens smag.

  3. Tilsæt mel og pisk det ud i smørret, til der dannes en melbolle. 

  4. Herefter tilsættes mælk eller fløde samt hønsefond løbende under kraftig omrøring, indtil sovsen er jævn og uden klumper og i en tykkelse, du finder passende.

  5. Skær kyllingebrysterne i mindre stykker og brun dem i kort tid på hver side i smør på en pande.

  6. Tilsæt dem til sovsen og varm det hele i gennem i kort tid. Herefter er det klar til servering. Server retten med ris og også gerne en grøn salat til.

Noter

Der kan sagtens bruges en rest kylling til den her ret. 

Tilsæt evt. et finthakket løg og et æble i små tern til karrysovsen.

Erstat mælk/fløde med kokosmælk. Det giver en lidt anderledes og lidt mere eksotisk smag til retten. 

 

Læs også
Kylling i karry
Opskrift
Anette
Sunde boller i karry
Opskrift
Henriette Kristiansen
Boller i paprika
Opskrift
Per Asmussen
Boller i selleri
Opskrift
fadlsforlag
Boller i karry med spicy rice
Opskrift
rasmusbredahl
Spaghetti kødboller i tomatsovs
Opskrift
Henriette Kristiansen
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier