Kylling i karry

Kylling i karry
Beskrivelse

Kylling i karry er nok mest en dansk opfindelse, selv om retten uden tvivl, dengang den blev opfundet, har været et eksotisk alternativ til frikadeller med brun sovs.

Vi giver dig her en supernem og lækker opskrift på en version af retten, der kan laves på 30 minutter. Den kan varieres på forskellige måde, se i noten for inspiration.

Server med ris og grønt som tilbehør.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
50 g Smør
1 dl Hvedemel
1 spsk Karry
1 1⁄2 dl Mælk (eller fløde)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Smelt smørret i en gryde og kom karryen i.

Lad karryen "brænde af" i et minuts tid.

Tilsæt mel og pisk det ud i smørret, til du har en opbagt sovs. 

Herefter tilsættes mælk/fløde og hønsefond løbende under kraftig omrøring, til sovsen er jævn og uden klumper.

Skær kyllingebryst i mindre stykker og brun dem i kort tid på hver side i smør på en pande.

Tilsæt dem til sovsen og varm igennem kort tid før servering.

Server med ris og gerne en grøn salat.

Kylling i karry

Noter

Der kan sagtens bruges en rest kylling til den her ret. 

Tilsæt evt. et finthakket løg og et æble i små tern til karrysovsen.

Erstat mælk/fløde med kokosmælk. Det giver en lidt anderledes og lidt mere eksotisk smag til retten. 

 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier