fbpx Hjemmelavet Hønsesalat med sprødt kyllingeskind | opskrift på Gastro Fun

Hønsesalat med sprødt kyllingeskind

Hønsesalat med sprødt kyllingeskind
Beskrivelse

Vi giver dig vores bud på hvordan du kan tage den fantastiske danske klassiker hønsesalat og gøre den endnu bedre.

Kødet tilberedes ved hjælp af sous vide teknikken og dressingen indeholder bl.a. en hjemmerørt mayonnaise.

Udbytte
1 Portion
Forberedelsestid
1 time, 40 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
2 timer
Ingredienser
Vejledning

Kyllingebryst/skind

Tag skindet af begge kyllingebryster.

Krydr kyllingebrysterne med salt og peber og læg dem i en vakuumpose sammen med lidt af væsken fra aspargessnitterne.

Kyllingebryst sous vide

Tilbered det ved sous vide/vandbad i 1 time og 15 minutter ved 60 grader.

Bred kyllingeskindene ud på en bageplade medet stykke bagepapir og salt det let. Læg et stykke bagepapir ovenpå kyllingeskindet og sæt et ildfastfad ovenpå kyllingeskindet, for at holde skindet fladt.

Steg kyllingeskindet sprødt i en ovn ved 180-200 grader, det tager cirka 20-30 minutter. Hold godt øje med skindet ikke bliver brændt.

Når skindet er sprødt, ligges det til afkøling på et stykke fedtsugende papir.

Sprødt kyllingeskind

Når kyllingebrysterne er færdige tages de ud af posen og tørres godt af.

Giv dem 20 sekunder på hver side på en pande/grill for at få lidt stegeskorpe.

Kyllingebryst

Efter panden skal brysterne skæres i mindre stykker og sættes på køl. Det gør vi typisk i en fryser i et kvarter.

 

Mayonnaise

Imens kyllingen afkøles piskes der en mayonnaise. 

Kom en æggeblomme op i en skål sammen med sennep og rør det godt sammen evt. med en el-pisker. Pisk stille og roligt olien i æggeblomme indtil mayonnaise begynder at tykne (hældes olien i for hurtigt vil mayonnaise skille).

Rør den hjemmepiskede mayonnaise i en skål sammen med creme fraiche og smag til med salt, peber, citronsaft og æbleeddike.

 

Hønsesalat

Når dressingens tilsmagning er på plads, vendes de afkølede kyllingetern og aspargessnitter i.

Pynt af med det sprøde kyllingeskind.

Perfekt til en god frokost eller sammen en lækkert hjemmebagt crossaint.

Noter

Har man ikke en sous vide, kan man koge kyllingebrysterne i vand med en hønseboullionterning i cirka 30 minutter.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Hønsesalat
Opskrift
AndersC
Æggesalat
Opskrift
Mette