fbpx 🍗Kylling i karry✅| opskrifter | GastroFun.dk

Kylling i karry

Kylling i karry
Beskrivelse

Kylling i karry er en klassiker og smager altid godt. Vores opskrift er velsmagende og kan laves på under 30 minutter.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
2 spsk Kokosolie (kan erstattes med alm. olie)
2 spsk Karry
2 tsk Gurkemaje
1 tsk Koriander (Skal være stødt)
  Salt
  Peber
  Lime
1⁄2 tsk Chiliflager
  Koriander (Frisk)
4 dl Ris (koges efter anvisningen på pakken)
Vejledning

Sæt risene over og at koge. Vi bruger oftest basmatiris der tilberedes i 12 minutter og hviler i 12 minutter under et klæde.

Kylling i karry

Til den her opskrift brugte vi en hel kylling, med undtagelse af det meste af skindet og de to brystfileter, der blev brugt til den her opskrift.

Det meste af kødet blev skåret fra og resten blev kogt til en hønsefond. Det trevlede kyllingekød fra skroget blev også brugt til at komme i saucen.

Kom kokosolie, karry, gurkemeje, stødt koriander og chiliflager op i en gryde, ved middel varme (chiliflagerne kan undværes, specielt hvis små børn skal spise med).

Imens krydderierne bliver varmet, skæres kyllingen i mindre stykker, på cirka 2x2 centimeter.

Når krydderierne begynder at dufte (hvilket er en fantasiske duft :-) kommes kødet op i gryden og brunes af.

Imens kødet brunes af, skrælles gulerødder og skæres i mindre stykker.

Skær også æblet i mindre stykker.

Når kødet er brunet af, kommes gulerødder og æbler op i gryden og lad det hele stege i 5 minutter, inden kokosmælken kommes op i gryden og det hele står og småkoger i 10-15 minutter. Tilsæt det trevelede kyllingekød til sidst, så det lige får et minut i saucen og bliver varmet igennem. Det er med til at tykne saucen.

Smag til med salt og peber og et pift af lime.

Pynt det hele af med frisk koriander.

Kylling i karry

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Æbler
Artikel
Redaktion