fbpx ūüćóKylling i karry‚úÖ| opskrifter | GastroFun.dk

Kylling i karry

Kylling i karry
Sidst ændret:
Mandag den 7. oktober, 2019 - 13:00
Beskrivelse

Kylling i karry er en klassiker og smager altid godt. Vores opskrift er velsmagende og kan laves på under 30 minutter.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
2 spsk Kokosolie (kan erstattes med alm. olie)
2 spsk Karry
2 tsk Gurkemaje
1 tsk Koriander (Skal v√¶re st√łdt)
  Salt
  Peber
  Lime
1⁄2 tsk Chiliflager
  Koriander (Frisk)
4 dl Ris (koges efter anvisningen på pakken)
Vejledning

Sæt risene over og at koge. Vi bruger oftest basmatiris der tilberedes i 12 minutter og hviler i 12 minutter under et klæde.

Kylling i karry

Til den her opskrift brugte vi en hel kylling, med undtagelse af det meste af skindet og de to brystfileter, der blev brugt til den her opskrift.

Det meste af k√łdet blev sk√•ret fra og resten blev kogt til en h√łnsefond. Det trevlede kyllingek√łd fra skroget blev ogs√• brugt til at komme i saucen.

Kom kokosolie, karry, gurkemeje, st√łdt koriander og chiliflager op i en gryde, ved middel varme (chiliflagerne kan undv√¶res, specielt hvis sm√• b√łrn skal spise med).

Imens krydderierne bliver varmet, skæres kyllingen i mindre stykker, på cirka 2x2 centimeter.

N√•r krydderierne begynder at dufte (hvilket er en fantasiske duft :-) kommes k√łdet op i gryden og brunes af.

Imens k√łdet brunes af, skr√¶lles guler√łdder og sk√¶res i mindre stykker.

Skær også æblet i mindre stykker.

N√•r k√łdet er brunet af, kommes guler√łdder og √¶bler op i gryden og lad det hele stege i 5 minutter, inden kokosm√¶lken kommes op i gryden og det hele st√•r og sm√•koger i 10-15 minutter. Tils√¶t det trevelede kyllingek√łd til sidst, s√• det lige f√•r et minut i saucen og bliver varmet igennem. Det er med til at tykne saucen.

Smag til med salt og peber og et pift af lime.

Pynt det hele af med frisk koriander.

Kylling i karry

Læs også
Æbler
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier