fbpx ūüćó Butterdejsstang med kylling | opskrifter | GastroFun.dk

Butterdejsstang med kylling

Butterdejsstang med kylling
Sidst ændret:
Fredag den 8. november, 2019 - 08:13
Beskrivelse

En butterdejsstang er en meganem måde at komme madresterne til livs!

Der er nærmest ingen grænser for, hvad man kan slippe afsted med at fylde i en butterdejsstang.

Du kan bruge din butterdej til alt lige fra det s√łde til det salte k√łkken:¬†Inden for den s√łde genre kan for eksempel n√¶vnes¬†hjemmelavede fr√łsnappere (mums, er det ikke l√¶nge siden, du har f√•et s√•dan en?), og i det salte k√łkken kan butterdejen bruges til en¬†sous vide Beef Wellington, t√¶rte¬†eller butterdejssnegle med hjemmelavet oliventapenade.¬†Eller hvad med¬†spr√łde¬†butterdejssnacks¬†med r√łd og gr√łn pesto til madpakken?

Da jeg forleden brugte en hel kylling til at lave kyllingebryst med skind i ovn. var der jo naturligvis en masse kylling tilovers.

De mindre k√łdstykker kan man jo bruge i alle mulige retter, for eksempel l√¶kre¬†kyllingefrikadeller¬†eller i det hjemmelavede tarteletfyld. Og n√•¬†ja, s√• er det helt perfekt i en butterdejsstang!

Butterdejsstang med kylling

Udover kyllingen havde jeg lidt r√łd peber og porre liggende. Porre er jo i s√¶son her i september, s√• de er VIRKELIG billige i supermarkederne netop nu.

Sammen med lidt fl√łdeost og citronsaft og en masse dejlige krydderier blev det en UHYRE nem og enkel aftensmad p√• lyntid - og s√• smagte det jo bare dejligt!

Jeg brugte en neutral fl√łdeost, men du kan ogs√• pr√łve at bruge pikantost, hvidl√łgsfl√łdeost eller andre smagsvarianter - s√• holder du bare lidt igen med krydderierne.

Butterdejsstang med kylling

Du kan i virkeligheden bruge akkurat, hvad du selv har til at ligge i k√łleskabet. Kyllingen kan snildt udskiftes med andre typer k√łd, og laks er for eksempel rigtig sk√łnt sammen med spinat. Ellers er b√•de oksek√łd eller skinketern/-strimler rigtig gode alternativer!

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
1 pk Fl√łdeost (neutral)
200 g Kylling (rester, allerede kogt)
1⁄2 Porre
  Salt (efter smag)
  Peber (fra kv√¶rn, efter smag)
  Hvidl√łgspulver (efter smag)
  L√łgpulver (efter smag)
  Citronsaft (efter smag)
  √Üggeblomme (til pensling)
1 pk Butterdej
Vejledning

Butterdejsstang med kylling

  1. Forvarm ovnen på 180 grader.
  2. Skyl porren ved at holde den med bunden opad under rindende vand, mens du bladrer gennem lagene.
  3. Skær porren ud i tynde skiver.
  4. Skyl peberfrugten og skær den ud i små tern.
  5. Bland porre, peberfrugt, fl√łdeost og kylling sammen i en sk√•l.
  6. Smag til med salt, peber, hvidl√łgspulver, l√łgpulver og citronsaft.
  7. Rul butterdejen ud på en bagerist beklædt med bagepapir.
  8. Fordel fyldet i en aflang form på midten af butterdejen.
  9. Fold den ene side af butterdejen ind over midten af fyldet, og fold derefter den anden side af butterdejen ind over.
  10. Fold butterdejens ender ind under, så enderne lukker tæt.
  11. Sæt butterdejen i oven og lad den bage i i 20-25 minutter til butterdejen er gylden.
  12. Tag den færdige butterdej ud af ovnen og lad den stå og hvile lidt på bageristen.
  13. Skær butterdejsstangen ud i brede skiver og servér.
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Indbagt kylling i butterdej
Opskrift
Anette
Butterdejssnack
Opskrift
Anne Mette Autzen
Hjemmelavet butterdej
Opskrift
Anette
Fr√łsnappere
Opskrift
Ninna Hertha Post Jensen