ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kyllingebryst i ovn

PER ASMUSSEN | 3. september 2019
Sådan får du perfekt, saftig og mør kylling med sprødt, salt skind! Serveret med sprøde ovnstegte kartofler og spicy tomatsovs. Anrettet på en ny måde!

Hvem kan ikke lide kylling… Saftigt og mørt kyllingebryst fyldt med god smag, UHA! Det er der meget få, der kan stå for, ikk’?

Jeg bruger altid en hel kylling, når vi skal have kyllingebryst, fordi jeg så får skindet med – og ja, det sprøde, salte skind, venner, det er SIMPELTHEN det, der sætter prikken over i’et på et lækkert stykke kyllingebryst!

– Og resten af kyllingen kan bruges i alle mulige andre retter!

Du kan koge fond på skroget til en dejlig varmende hønsekødssuppe (hvilket er helt fantastisk her i de kommende køligere måneder!), du kan lave kylling i karry, og derudover kan alle trevler og “småkød” også bruges til kyllingedeller eller helt klassiske tarteletter.

Så der er INTET, der går til spilde.

Kyllingebryst i ovn

Jeg serverede kyllingebrysterne med sprøde, ovnstegte kartofler og en lækker spicy (men børnevenlig) tomatsovs.

Jeg synes, at ovnstegte kartofler ofte bliver lidt for bløde, men de her blev af én eller anden årsag bare SUPERsprøde og perfekte!

Tomatsovsen fik en virkelig god dybde og styrke og “varme” fra chilien og cayennepeberet.

Min datter var med i køkkenet i en halv time, mens tomatsovsen blev lavet. Det var SÅ hyggeligt, og hun syntes at det var så herligt at stå der og hygge om sovsen og smage den til osv.

Kyllingebryst i ovn

Og ja, sådan her serverede jeg mandagsmenuen! Det hele anrettet på ét stort spækbræt, som jeg stillede midt på spisebordet.

Det var altså et kæmpe hit! Det blev lige pludselig ekstrahyggeligt at sidde omkring middagsbordet, fordi det var ret anderledes med alle elementerne samlet på ét sted: Man følte, at man kom hinanden endnu mere ved, fordi det blev en anelse “tapasagtigt” – eller, det tog i hvert fald nogle af hyggeelementerne fra tapaskonceptet! ?


Antal: 2 personer

Kyllingebryst i ovn

Sådan får du perfekt, saftig og mør kylling med sprødt, salt skind! Serveret med sprøde ovnstegte kartofler og spicy tomatsovs. Anrettet på en ny måde!
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Ovnstegt kylling

  • 1 Hel Kylling
  • Olie smagsneutral
  • Flagesalt til smag
  • Peber fra kværn, til smag

Ovntegte kartofler

  • 1 spsk. Eddike eller 1/2 teske salt
  • 8 Kartofler
  • 2 spsk. Olie smagsneutral
  • Flagesalt til smag
  • Peber fra kværn, til smag
  • Cayennepeber til smag

Garniture

  • 120 gram Haricots Vert fra frost

Spicy tomatsovs

  • 1 Løg lille
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 Rød peberfrugt
  • 0.5 deciliter Hvidvin
  • 1 dåse Tomater hakkede eller passata
  • 4 deciliter Hønsefond eller bouillon med 1/2 terning
  • 1 tsk. Paprika
  • 0.5 tsk. Chilipulver eller chiliflager
  • 0.5 tsk. Cayennepeber
  • Peber fra kværn, efter smag
  • 0.5 tsk. Løgpulver
  • 1 tsk. Engelsk Sauce worchistersauce
  • 0.5 tsk. Æbleeddike
  • 0.5 tsk. Citronsaft

Sådan gør du

Ovnstegte kartofler

  • Forvarm ovnen på 190 grader varmluft. Skrub/skyl kartoflerne.
  • Skær kartoflerne i kvarte.
  • Kom kartoffelbådene over i en gryde og fyld op med vand, så kartoflerne dækkes.
  • Giv kartoflerne et kort opkog. Kom olien i bunden af et ovnfast fad.
  • Læg kartoflerne over i fadet.
  • Sæt fadet på nederste rille i ovnen og lad kartoflerne stege i 45 minutter. I mellemtiden laver du tomatsovsen.

Spicy tomatsovs

  • Hak løg, hvidløg og peberfrugt.
  • Sautér løg, hvidløg og peberfrugt i en pande med olie.
  • Tilsæt nu hvidvin.
  • Tilsæt herefter tomat og fond/bouillon.
  • Tilsæt krydderier. Du kan sagtens spice den endnu mere op, hvis du vil. Selvom man sagtens kunne fornemme både chili og cayennepeber, så var det som sagt stadig en børnevenlig version.
  • Giv sovsen en tur med stavblenderen (eller kom den i din blender), så den bliver lind og lækker.
  • Smag til med salt og peber.
  • Vent med at hælde sovsen på kanden til lige inden servering, så den ikke når at stå og blive kold.

Ovnstegt kylling

  • Forvarm ovnen på 190 grader varmluft. Skær brysterne af kyllingen. Husk at beholde skindet på.
  • Kom lidt olie i bunden af et ovnfast fad. Drys kyllingen på begge sider med salt og peber. Kom brysterne i fadet.
  • Stil fadet på nederste rille i ovnen og lad kyllingebrysterne stege i 30 minutter.
  • Tag de færdige kyllingebryster ud af ovnen og lad dem stå i 5-10 minutter, inden du skærer dem ud. Husk at skære dem på tværs af fibrene.

Garniture

  • Kom de grønne bønner i en gryde. Dæk dem til med vand.
  • Sæt gryden på komfuret og lad bønnerne koge i 1 minut. Vi har en kogende vandhane, så jeg lagde dem bare i en skål og fyldte op med kogende vand, og så lod jeg dem stå og trække lidt.

Anretning

  • Jeg serverede som sagt hele herligheden på ét stort spækbræt for at bryde lidt med "konventionerne". Det var en super måde at gøre mandag aften lidt festlig!
  • Tomatsovsen hældte jeg på en sovsekande lige inden servering og stillede den på spækbrættet, og kyllingen, kartoflerne og bønnerne lagde jeg ved siden af hinanden, også på spækbrættet.
  • Velbekomme!

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.