fbpx 🥩Sous vide beef wellington | opskrifter | GastroFun.dk

Sous vide beef wellington

Sous vide beef wellington
Beskrivelse

Beef wellington er en ægte klassiker og et godt træk, hvis du vil imponere dine gæster med dine evner i køkkenet. 

Det er en ret, der både er kendt, elsket og frygtet af mange, fordi den typisk bliver sat i sammenhæng med den brittiske mesterkok Gordon Ramsay. Her får du en opskrift, hvor kødet skal tilberedes sous vide, hvilket gør det nemmere for dig at styre tilberedningen af din beef wellington. 

Har du mod på at kaste dig ud i en beef wellington, så sørg for at gå til din lokale slagter, og fortæl ham, at det er til en beef wellington. På den måde kan du få ham til at skære et lækkert, ensartet stykke oksemørbrad ud til dig. Det gør det nemmere at tilberede og forme din wellington i den sidste ende.

Udbytte
3 Portioner
Foreberedelsestid
5 timer
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
5 timer, 30 minutter
Ingredienser
  salt og peber (Krydderi til Sous Vide)
250 g Svampe
5 skv Parmaskinke (Eller serranoskinke)
1 pk Butterdej (Købt færdig (fra køl - ikke frost))
1 spsk Dijonsennep
1 Æg
Vejledning

Sous Vide oksemørbrad

Kødet skal tilberedes i sous vide ved 55,5 grader i 2 timer.

Husk at krydre kødet med salt og peber inden det lægges i posen og vakuumeres.

Efter de to timer i sous vide lægges vakuumposen direkte ned i isvand i 15 minutter, hvorefter det tages op og kommes i køleskabet i 2 timer. 
 

Beef Wellington

Forbered din beef wellington, imens kødet køler ned.

Blend svampene med en stavblender (eller foodprocessor/blender), til de er helt mørke og bløde i konsistensen.

Steg svampene på en pande, til massen er helt tør og uden vand - det tager omkring en time. 

Herefter tilsætter du lidt olie og frisk timian til den nu sorte masse.

Læg et stykke husholdningsfilm på køkkenbordet, og placer parmaskinken på en række som et tyndt lag. Fordel svampene i et lag herpå - som vist på billedet.

Tag kødet ud af køleskabet og ud af vakuumposen. Brun det lynhurtigt af på en varm pande i smør og olie.

Herefter pensler du kødet ind i et tyndt lag dijonsennep, før du lægger det oven på svampemassen. Fold parmaskinken og svampene sammen om kødet og stram "pølsen" mest muligt.

Stil pakken i køleskabet i omkring 30 minutter

Rul butterdejen ud på køkkenbordet på bagepapir.

Tag pakken med kød, svampe og skinke ud af køle skabet, og placer den på butterdejspladen. Fold butterdejen rundt om kødet, som vist på billedet. Sørg for at rulle butterdejen stramt om kødet.

Rids toppen af butterdejen, og pensl den med et sammenpisket æg. Stil butterdejspakken tilbage i køleskabet i endnu 30 minutter. 

Bag din beef wellington i ovnen ved 180 grader varmluft i omkring 20 minutter, til butterdejen er gylden brun. 

Sous vide beef wellington

Sous vide beef wellington

Sous vide beef wellington

Sous vide beef wellington

Sous vide beef wellington

Sous vide beef wellington

Sous vide beef wellington

Sous vide beef wellington

Sous vide beef wellington

Sous vide beef wellington

 

Noter

TIP: Næste gang vil jeg sørge for at rulle butterdejen strammere, så pakken ikke får "fødder", som du kan se på billedet. Smagen var der dog ikke en finger at sætte på. Derudover kan du med fordel bruge lidt flere svampe og mere parmaskinke, så lagene når hele vejen rundt om kødet. 

Kategori

Mad


Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Iberico presa (Sous vide)
Opskrift
Per Asmussen
Godt nytårsmad
Artikel
Redaktion
Rødvinssovs
Opskrift
Per Asmussen
Godt nytårsmad
Artikel
Redaktion