fbpx 🥞Vafler med linsemel | opskrifter | GastroFun.dk

Vafler med linsemel

Vafler med linsemel
Beskrivelse

Vafler, vafler, vafler!

De fungerer både til morgenmad, frokost, brunch og dessert, og så er de at finde alle vegne på de sociale medier - og det er ikke så underligt.

Vafler er nemlig både sprøde, luftige og lækre, og så kan de jo serveres med snart alt mellem himmel og jord og pyntes RIGTIG flotte og Insta-worthy.

Fordi vafler er så populære, så kan det heller ikke undre mange, at de er blevet nytænkt i efterhånden mange udgaver.

Udover de helt traditionelle sprøde vafler, og de lidt sundere vafler med havregryn, findes både deciderede madvafler og andre mere alternative og søde udgaver af vaflen.

Hvis du er lidt pjattet med avocadomadder og chiagrød, så er de madvafler, som jeg vil præsentere dig for i dag, helt sikkert noget for dig!

- De er nemlig lavet med linsemel, der jo er blevet superpopulært blandt flere af os danskere.

Du kan selv variere vaflerne i det uendelige: Hvis du for eksempel tilsætter spinat, krydderurter eller revet gulerod/squash, er det en meget nem og simpel måde at liste lidt ekstra grønt ind i hverdagen.

Du kan også uden problemer udskifte hvedemelet med rismel, hvis du ønsker et glutenfrit alternativ :-)

 

Serveringsforslag

Jeg lavede to forskellige serveringer med mine linsevafler. Den første var med et pocheret æg på en bund af hønsesalat:

Vafler med linsemel

Derudover lavede jeg en udgave med grøn pesto, serranoskinke og bøfmozzarella:

Vafler med linsemel

Vafler med linsemel


 

Udbytte
3 vafler
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
1 dl Linsemel
1 dl Hvedemel (eller rismel)
2 dl Vand
1 tsk Bagepulver
1 tsk Salt
Vejledning
  1. Tænd for vaffeljernet og lad det varme op.
  2. Bland i mellemtiden alle ingredienser sammen i en skål og pisk, indtil der ingen klumper er tilbage. Du kan også vælge at tilsætte en smule olie, hvis du ikke er helt sikker på, om de kan slippe vaffeljernet.
  3. Bag nu vaflerne i det varme vaffeljern. Det afhænger af dit vaffeljern, men mine fik cirka 5 minutter hver. Hvis den første vaffel har svært ved at slippe vaffeljernet, kan du stadig nå at tilføje lidt olie til den resterende dej.Vafler med linsemelVafler med linsemel
  4. Servér straks de sprøde linsevafler!

Vafler med linsemel

 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
A’ vaffel noget?
Artikel
Redaktion
Sprøde vafler
Opskrift
Per Asmussen
Boller med linsemel
Opskrift
Anette
Linsedeller
Opskrift
Anette