Sprøde vafler

Sprøde vafler
Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på sprøde vafler.

Dejen laves i blenderem, hvilket er supernemt og giver en dej, der ikke klumper. Samtidig kan du med blenderkanden nemt dosere dejen i vaffeljernet, så resultatet bliver fine, ensartede vafler, der ikke flyder ud over jernets kant.

Server vaflerne med syltetøj og flormelis, eller se i noten for inspiration til andet tilbehør.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
4 dl Mælk
2 Æg
1 dl Olie (smagsneutral)
20 g Sukker
250 g Hvedemel
1⁄2 tsk Salt
1 tsk Bagepulver
  Smør (til bagning)
Vejledning

Hæld mælk, æg og olie i blenderen og blend det ganske kort.

Tilsæt hvedemel, salt og bagepulver og blend det hele godt sammen til en dej.

Opvarm et vaffeljern med smør. Du kan muligvis undlade smørret, når du har bagt et par stykker, men start med at bruge lidt smør til de første vafler.

Bag vaflerne lysebrune og sprøde.

Server drysset med flormelis og syltetøj som tilbehør.  

Sprøde vafler

Noter

Du kan også servere vaflerne med vaniljeis, chokoladesovs eller flødeskum. Skal det være lidt sundere, kan du servere dem med frisk frugt - evt. som en frugtsalat - eller i tern.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier