ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Vafler

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 17. juni 2018

Hjemmelavede vafler er for os indbegrebet af søndagshygge, når familien sidder ved spisebordet og får vaflerne løbende mens de laves.


Antal: 6 Portioner

Vafler

3 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 300 gram Hvedemel
  • 3 tsk. Bagepulver
  • 0.5 tsk. Salt
  • 1 spsk. Sukker
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 5 deciliter Sødmælk
  • 50 gram Smør

Sådan gør du

  • Start med at smelte dit smør. Det kan du sagtens gøre i en kop i mikrobølgeovnen.
    Rør alle ingredienserne sammen i en stor skål og pisk det godt igennem, så det ikke klumper. Dejen må gerne være lidt til den tykkere side.
    Da der er fedtstof i dejen, behøver du ikke at tilføre fedtstof til dit vaffeljern når du bager dem.
    Sørg for at dit vaffeljern er varmt før du går i gang.
    Bag cirka 3/4 dl dej ad gangen indtil de er gyldne og sprøde og server straks. I modsætningen til pandekager, kan du ikke bage dem alle sammen inden de skal serveres. 
    Vafler
    Server med flormelis (som på billedet), marmelade, bær, is eller lemoncurd.

Noter

Se vores youtube video på opskriften her. 

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

Læs mere om vafler her.

Derudover har vi bl.a. disse opskrifter: