Belgiske vafler

Belgiske vafler
Beskrivelse

Lækre og store belgiske vafler, der næsten smelter på tungen.

Server vaflerne med chokoladesauce og hjemmelavet vaniljeis - det er dessert, når det bedst! 

Udbytte
8 stk.
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
2 Æg
3 dl Mælk
250 g Hvedemel
3 tsk Bagepulver
1 1⁄2 tsk Vaniljesukker
70 g Sukker
200 g Smør (smeltet)
  Smør (ekstra til bagning)
  x
1⁄4 l Piskefløde
Vejledning

Varm chokoladesauce:

Hæld fløden i en tykbundet gryde og kog den op.

Lad fløden koge ved jævn varme og under konstant omrøring i cirka 3 minutter.

Hak chokoladen fint.

Tag gryden af varmen og kom chokoladen i. Rør til chokoladen er smeltet.

Varm atter chokoladesaucen op ved jævn varme og under omrøring.

Belgiske vafler:

Kom æg og mælk i en skål.

Pisk det sammen med en elpisker (eller brug en røremaskine).

Bland hvedemel, sukker, bagepulver og vaniljesukker.

Tilsæt de tørre ingredienser til mælke/æggeblandingen .

Rør alt godt sammen.

Kom til sidst det smeltede smør i dejen.

Belgiske vafler

Opvarm et belgisk vaffeljern med lidt smør.

Bag vaflerne gyldne og sprøde.

Belgiske vafler

Server de belgiske vafler med hjemmelavet vaniljeis og varm chokoladesauce.

 

 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier