fbpx 🥚✅Pocheret æg | opskrifter | GastroFun.dk

Pocheret æg

Pocheret æg
Sidst ændret:
Torsdag den 4. april, 2019 - 10:26
Beskrivelse

Pocheret æg er både en kendt men også frygtet måde at tilberede æg på - her får du opskriften, der gør det lige så nemt, som at koge et æg.  

Et pocheret æg er i princippet det samme som et almindeligt kogt æg - bare uden skal. Før du pocherer ægget, hælder du lidt eddike i kogevandet, hvilket netop hjælper hviden til at samle sig om blommen. 

Du kan servere pocheret æg til frokost såvel som aftensmad - det fungerer som et godt indspark, der giver retten en lækker, fed smag. Husk at krydre dit æg med salt og peber.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
10 minutter
Ingredienser
1 Æg
1 l Vand
3 spsk Eddike
Vejledning

Slå dit æg ud i en lille skål eller et glas, så du nemt kan ploppe det i vandet.

Fyld en liter vand i en gryde, og bring det i kog. 

Tilsæt 3 spsk. eddike. Skru ned, så vandet er lige under kogepunktet. 

Rør kraftigt rundt i vandet med et piskeris, så du laver en hvirvel i midten. 

Hæld forsigtigt ægget ned i midten af hvirvlen, uden at du pisker rundt. 

Lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig om blommen. 

Nu skal ægget stå i gryden i omkring 2-3 minutter. Hviden skal gerne være fast og blommen flydende. 

Tag forsigtigt ægget op med en hulske, og server det f.eks. til en lækker pastaret eller oven på en rugbrød med avocado. 

Pocheret æg

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Pocheret æg i mikroovn1
Opskrift
Anette
Tørret æggeblomme
Opskrift
Per Asmussen