fbpx 🍓Marengs med is, fløde og jordbær | opskrifter | GastroFun.dk

Marengs med is, fløde og jordbær

Marengs med is, fløde og jordbær
Sidst ændret:
Fredag den 16. august, 2019 - 10:08
Beskrivelse

Dejlig sommerlig isdessert af marengs med is, fløde og jordbær.

Det er som om, de lette, luftige og søde marengs har fået et comeback i dessertrepertoiret! De sprøde marengs er et lækkert tilbehør til både frugt og forskellige isdesserter, og det er perfekt til at runde sommerens mange grillaftener af - eller en dejlig fødselsdagsfest i eftermiddagssolen.

Sommetider må desserten dog gerne være lidt hurtig at forberede, så jeg i stedet kan bruge tiden med mine gæster, og selvom marengs er forholdsvis nemt at kaste sig ud i, så kan man nu sagtens slippe afsted med at bruge en marengsbund fra supermarkedet i ny og næ. Det kan der faktisk blive en superskøn og nem dessert ud af!

Det er faktisk usikkert, hvor marengs egentlig stammer fra, selvom det ofte forbindes med både Schweiz, Italien og Frankrig. Der er dog ingen tvivl om at navnet er fransk. Navnet, meringue, optræder første gang på skrift i en fransk kogebog fra 1692, så marengs er under alle omstændigheder en efterhånden ældre madame! Hun holder sig dog ret godt ;-)

Marengs er altid baseret på sukker og æggehvider, men derudover findes de i et hav af udgaver tilsat eksempelvis karamel eller hindbær. Marengs indgår i mange dessertklassikere, herunder Key lime pie, Baked Alaska, Pavlova, Tarte au citron, og nå ja, de helt almindelige kyskager.

Sværhedsgrad
Udbytte
8 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
0 minutter
Tid i alt
10 minutter
Ingredienser
1 Marengsbund (enten færdigkøbt eller hjemmelavet)
1⁄4 l Piskefløde
250 g Jordbær
Vejledning
  1. Start ud med at skylle jordbærrene.
  2. Skær herefter jordbærrene i kvarte. Bevar den grønne top for dekorationens skyld.
  3. Tag en skål.
  4. Hæld piskefløden i skålen.
  5. Pisk fløden til skum.
  6. Pak marengsbunden ud og læg den på et fad.
  7. Åbn pakkken med is.
  8. Fordel først isen på marengsbunden.
  9. Kom nu flødeskummet ovenpå isen.
  10. Fordel de kvarte jordbær ovenpå flødeskummet.
  11. Afpynt som ønsket, for eksempel med spiselige pyntehjerter og lys.
Læs også
Black magic kage
Artikel
Redaktion
Hvad skal man spise i juli?
Artikel
Redaktion
Vegansk jordbærtærte
Opskrift
Muusmann Forlag
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier