fbpx ūüćďMarengs med is, fl√łde og jordb√¶r | opskrifter | GastroFun.dk

Marengs med is, fl√łde og jordb√¶r

Marengs med is, fl√łde og jordb√¶r
Beskrivelse

Dejlig sommerlig isdessert af marengs med is,¬†fl√łde og jordb√¶r.

Det er som om, de lette, luftige og s√łde marengs har f√•et et comeback i dessertrepertoiret!¬†De spr√łde marengs er et l√¶kkert¬†tilbeh√łr til b√•de frugt og forskellige isdesserter, og det er perfekt til at runde sommerens mange¬†grillaftener af - eller en dejlig f√łdselsdagsfest i eftermiddagssolen.

Sommetider m√• desserten dog gerne v√¶re lidt hurtig at forberede, s√• jeg i stedet kan bruge tiden med mine g√¶ster, og selvom marengs er forholdsvis nemt at kaste sig ud i, s√• kan man nu sagtens¬†slippe afsted med at bruge en marengsbund fra supermarkedet i ny og n√¶. Det kan der faktisk blive en supersk√łn og nem dessert ud af!

Det er faktisk usikkert, hvor marengs egentlig stammer fra, selvom det ofte forbindes med b√•de Schweiz, Italien og Frankrig. Der er dog ingen tvivl om at navnet er fransk. Navnet,¬†meringue,¬†optr√¶der f√łrste gang p√• skrift i en fransk kogebog fra 1692, s√• marengs er under alle omst√¶ndigheder en efterh√•nden √¶ldre madame! Hun holder sig dog ret godt ;-)

Marengs er altid baseret på sukker og æggehvider, men derudover findes de i et hav af udgaver tilsat eksempelvis karamel eller hindbær. Marengs indgår i mange dessertklassikere, herunder Key lime pie, Baked Alaska, Pavlova, Tarte au citron, og nå ja, de helt almindelige kyskager.

Udbytte
8 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
0 minutter
Tid i alt
10 minutter
Ingredienser
1 Marengsbund (enten f√¶rdigk√łbt eller hjemmelavet)
Vejledning
  1. Start ud med at skylle jordbærrene.
  2. Sk√¶r herefter jordb√¶rrene i kvarte. Bevar den gr√łnne top for dekorationens skyld.
  3. Tag en skål.
  4. H√¶ld piskefl√łden i sk√•len.
  5. Pisk fl√łden til skum.
  6. Pak marengsbunden ud og læg den på et fad.
  7. √Öbn pakkken med is.
  8. Fordel f√łrst isen p√• marengsbunden.
  9. Kom nu fl√łdeskummet ovenp√• isen.
  10. Fordel de kvarte jordb√¶r ovenp√• fl√łdeskummet.
  11. Afpynt som √łnsket, for eksempel med spiselige pyntehjerter og¬†lys.
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Hvad skal man spise i juli?
Artikel
Redaktion
Vegansk jordbærtærte
Opskrift
Muusmann Forlag